Самоделна бомба гръмна в птицеферма

  • 02 септември 2014 15:45

  • 1157
  • 0
Самоделна бомба гръмна в птицеферма
©

Самоделна бомба е гръмнала в понеделник призори в птицеферма във великотърновското село Леденик.

Адската машина била поставена под керемиди на зиданата ограда, която опасва модерната база, създадена по европейски образец, пише Труд. Взривното устройство, което съдържало тротилова шашка с 400-грамов еквивалент, е било задействано от разстояние. Бомбата гръмнала в близост до цех за пакетиране на яйца. За щастие жертви и пострадали няма, а нанесените материални щети са незначителни. От взрива оградата е опушена, а част от циглите са потрошени и съборени на земята.

Собствениците на люпилнята подали сигнал за атентата 12 часа по-късно. Така в понеделник вечерта на място пристигнали криминалисти и представители на Окръжната прокуратура във Велико Търново. Пристигнал и екип на СДОТИ-София. Наложило се съдействие на разследващите да оказват и двама огнеборци с един спасителен автомобил.

Районът бил отцепен за няколко часа. Във вторник бе извършен и повторен оглед на местопрестъплението. "Като се има предвид вида на взивното устройство и мястото, на което е било поставено, може да се направи заключение, че е било с цел сплашване. Проверяват се различни версии. Най-вероятната причина за атентата е предупреждение на конкурентна основа", коментират разследващите.

В Леденик има 3-4 птицеферми. Взетото на прицел стопанство се намира на входа на селището под главния път София-Варна. "Не познавам собственика и не знам нищо повече по случая", каза кметът на Леденик Иван Стоянов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1157 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини