Мудна реакция на държавата спрямо болестта „син език“, видя зам.-министър Костов (видео)

  • 02 септември 2014 11:48

  • 3104
  • 2
Мудна реакция на държавата спрямо болестта „син език“, видя зам.-министър Костов (видео)
©

В началото на четвъртата седмица откакто съм в министерството искам да ви покажа какво сме установили в министерството и какви стъпки сме предприели, заяви зам.-министърът на земеделието по време на пресконференция.

Към вчерашна дата по отношение на болестта „син език“ има 6 511 загинали овце. Болестта все още върви нагоре, заяви още зам.-министърът. По думите му, добрата новина е, че там където има болни животни в стада, броят на умрелите животни намалява.

Зам.-министърът заяви, че основното, с което се е сблъскал с болестта син език е била паниката у животновъдите. Заработил е кризисен щаб и е разговаряне с кметовете за площадките за екарисажите, посочи Костов.

Онова, което остава неясно, е защо след като за болестта в Гърция е станало ясно на 15 май, а у нас първият случай е констатиран на 30 юни, не са предприети мерки. Държавата към момента на възникване на заразата е реагирала мудно, сподели мнението си Георги КостовГеорги Костов Георги Костов е роден през 1967 г. в град Хасково. Той е завършил Висш технически университет в.
В периода от 45 дена не спомням да са изкоментирани бързи мерки, които да бъдат предприети, допълни Костов.

По отношение на дружеството „Напоителни системи“ хората справедливо стачкуват заради неизплатени заплати. 19 милиона не са дадени на дружеството.

Добрата новина, по думите на Георги КостовГеорги Костов Георги Костов е роден през 1967 г. в град Хасково. Той е завършил Висш технически университет в, е че тръгва проектът на световната банка, който има задачата да реши проблема Напоителни системи. Този проекти има срок до юни следващата година.

В Горския сектор даден е график за обявяване на конкурси за дирекциите, където не са заети местата.

Конкурсните процедури ще бъдат открити за гражданското общество.

Поет е ангажимент пред кмета на град Мизия да се осигурят достатъчно количества дърва за огрев безплатно, както за града, така и за околните села, които са пострадали.

Поет е ангажимент пред кмета на град Мизия да се осигурят достатъчно количества дърва за огрев безплатно, както за града, така и за околните села, които са пострадали.

Броят на освободените служители в системата на министерството на земеделието е 1633 за една година – от 29 май 201 година до 6 август 2014 година.

Последвайте канала на

Нора Виткова
3104 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
KUR ZA GERB

2014.09.12 | 15:09

2
BOIKO TURZINA OPRROPASTI BALGARIA-NEKADARNIK

2014.09.02 | 20:15

1
Безличността на АТАКА БСП ДПС доведоха до НЕ разершаване на тази криза от син език!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини