Михаил Константинов: В момента БСП е образувание в насипно състояние

  • 02 септември 2014 08:33

  • 2202
  • 5
Михаил Константинов: В момента БСП е образувание в насипно състояние
©

Може ГЕРБ и реформаторите да не съберат 121 мандата и тогава изходите са два. Или ГЕРБ ще направят правителство на малцинството, или ще поискат подкрепата на партии от типа на "България без цензура", или някоя от националистическите формации, ако влезе - "Патриотичният фронт" например, защото няма ясно обозначена лява или дясна физиономия. Това коментира пред „24 часа" математикът проф. Михаил Константинов.

По думите му другият вариант е ГЕРБ да не достигне пълно мнозинство сама: „Тогава връща мандата. Той се дава на БСП, която също го връща, защото няма какво да го прави. Ще бъде смешно БСП да се опитва да управлява - трябва да забрави за това известно време. Тогава мандатът се дава на трета политическа сила. Тя би могла да е Реформаторският блок, защото третата политическа сила я избира президентът, а не е третата по размер формация. Той дава мандат на реформаторите, те канят ГЕРБ и правят управление".

Той припомни как ДПС няколко пъти държала мандата на правителства, които управлявали дълго. „Например т.нар. Тройна коалиция между 2005 и 2009 г. беше с мандата на ДПС. Подобна роля - на мандатоносител, могат да изиграят и реформаторите. Това ще ги направи по-отговорни в политическото си поведение. БСП трябва да се превърне, ако може, в нормална политическа сила. В момента тя е едно образувание в насипно състояние. Скъсани са връзки между електорат и ръководство. Самото ръководство е разбито, някакви кланове се бият помежду си. Това не е политическа партия. Така че като поседи 4-5 години в опозиция, БСП ще има прекрасната възможност да стане нормална партия, като поиска. Ако не стане, ще си ходи", добавя Константинов.

„Ако не се състави кабинет, се отива на нови избори. Така е по конституция, но това е много лош вариант. Той ще покаже колко е безотговорна българската политическа класа и колко трябва да бъде тотално махната. Ако направят тази глупост, да бъдат така добри да си се приберат по къщите при жените и децата и да не се занимават с политика".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2202 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.09.16 | 17:04

5
Управление на ГЕРБ с ДПС или ГЕРБ с БСП или БСП с ДПС е все тая , все в гъза народен ! МАФИИ ! САМО АТАКА ! САМО ВОЛЕН ! Кога ще го разберете ? Като умрете ?!

2014.09.16 | 17:03

4
Ръководствата и на БСП , и на ГЕРБ , и на АБВ , и на ББЦ , и на Реф . блока са БАНДИ бивши комунисти ! КРАДЦИ и ЛЪЖЦИ ! БАНДИТИ с БЕЛИ ЯКИЧКИ ! ПРЕДАТЕЛИ и ЧУЖДИ СЛУГИ ! Заради тях БЪЛГАРИЯ умира и заприлича на пустиня ! РАЗЛИКАТА Е : САМО ВОЛЕН и АТАКА !
ГЕРБЕРАСТКА КУРВА

2014.09.03 | 09:31

3
ТОЗИ ДЪРТ ПЕДЕРАС И ГЪЗОЛИЗАЧ ОСВЕН ЛЪЖИ И ТУРСКА СПЕРМА НИЩО ДРУГО НЕ ИЗЛИЗА ОТ УСТАТА МУ.

2014.09.03 | 09:30

2
ЦИНИЧЕН ГЛУПАК!
така е

2014.09.03 | 09:30

1
БСП е образование в насипно състояние,защото спойката му е Миков и Вигенин

Добави коментар

Водещи новини