Мексиканка на 127 г. е най-възрастният човек в света

  • 01 септември 2014 18:58

  • 3172
  • 0
Мексиканка на 127 г. е най-възрастният човек в света
©

Мексиканката Леандра Басера Лумбрерас е най-възрастният човек в света. Тя била на 27 години, когато избухнала Първата световна война, на 75, когато Джон Кенеди бил застрелян и на близо 100 години, когато паднала Берлинската стена.

Според близки и приятели на мексиканската старица, която е страстна любителка на шоколада, вчера тя навършила 127 години.

Но Леандра не очаква да я посетят представители на Книгата на рекордите Гинес, тъй като загубила акта си за раждане, когато се премествала в друга къща преди 40 години. Мексиканката, която била родена на 31 август 1887 г., когато кралица Виктория празнувала Златния си юбилей, дължи дълголетието си на доброто хранене, похапването на шоколад, спането дни наред и факта, че никога не е минавала под венчило, съобщава семейството й.

Вестник "Ел Оризонте" съобщава, че бившата шивачка от западния град Сапопан вече загубила пет от децата си и много от внуците си. Тя имала 75 правнуци и 55 праправнуци.

Въпреки внушителните си години Лумбрерас не е официално призната за най-възрастния човек в света. Титлата е присъдена на японката Мисао Окава, която е с 12 години по-млада, пише TemaDaily.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3172 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини