311 кандидат-актьори се борят за 60 места в НАТФИЗ

  • 01 септември 2014 11:58

  • 1152
  • 1
311 кандидат-актьори се борят за 60 места в НАТФИЗ
©

По традиция в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" най-сериозна ще бъде надпреварата в актьорските специалности - 311 момичета и момчета ще си оспорват 60 места. Изпитите започват днес и ще продължат до 10 септември, съобщават от академията, цитирани от БТА.

Приети са документите на близо 600 кандидати, формирани са 21 изпитни комисии и са осигурени 23 изпитни пространства - сцени, ателиета, студиа и т.н. Младите мъже и жени ще си състезават за 13 бакалавърски и седем магистърски програми на двата факултета - "Сценични изкуства" и "Екранни изкуства".

Според статистиката 10 на сто от общия брой подали документи са висшисти, които искат да продължат образованието си в следваща степен - магистър, а шест на сто са кандидатстващите в две (или повече) направления.

Ръководители на първи курс в специалностите "Актьорство за драматичен театър" и "Режисура за драматичен театър" ще бъдат проф. Здравко Митков и проф. Маргарита Младенова. Проф. Румен Рачев ще води класовете "Актьорство за куклен театър" и "Режисура за куклен театър", доц. Мария Диманова - "Сценичен и екранен дизайн", а доц. Александър Илиев - "Театър на движението - Пантомима".

Доц. Дочо Боджаков, проф. Теодор Янев, проф. Светослав Овчаров и проф. Станислав Семерджиев ще въведат новоприетите студенти в основните дисциплини на факултета "Екранни изкуства".

Последвайте канала на

1152 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
vvv

2014.09.08 | 16:49

1
спокоино местата са заети предварително.изпитите са чиста формалност.така е в далаверистан.

Добави коментар

Водещи новини