МС дава 250 хиляди лева за отпечатването на изборните протоколи

  • 31 август 2014 14:59

  • 687
  • 0
МС дава 250 хиляди лева за отпечатването на изборните протоколи
© Булфото

Министерският съвет обяви процедура за избор на фирма, която да отпечата изборните протоколи. От нея ще се изисква срещу 250 000 лева без ДДС да отпечата както протоколите, така и другите необходими за изборите печатни материали, с изключение на бюлетините, които ще бъдат отпечатани в печатницата на БНБ, съобщи Нова телевизия.

Същата фирма ще трябва и да транспортира готовите книжа и материали до всички областни центрове в страната и до Министерство на външните работи.

Кандидатите имат три работни дни, за да подадат офертите си, защото крайният срок за това изтича в сряда (3 септември) в 15:00 часа. Тридесет минути по-късно ще бъде самото отваряне на офертите. Ще спечели фирмата, предложила най-ниска цена.

Всички изисквания за изработката на книжата и материалите ще бъдат допълнително уточнени между фирмата, ЦИК и Министерски съвет. Изборните книжа и материалите следва да бъдат осигурени в областните центрове не по късно от 4 дни преди изборния ден, а за гласуването в чужбина - Министерството на външните работи трябва да осигури изборните кница най-късно до 14 дни преди изборния ден.

Според примерните разпределения трябва да бъдат отпечатани 26 600 протоколи за секционните избирателни комисии в България ( или точно толкова, колкото и за изборите за ЕП и за изборите през 2013 година) и още 1000 за избирателните комисии в чужбина( точно толкова колко за изборите за ЕП и с 650 по-малко от изборите през 2013 година).

Очаква се общо да се отпечатат и 13 800 протоколи за приемане на избирателни списъци( 500 от тях отиват за чужбина), точно толкова протоколи за маркиране на печата( отново 500 са за секциите извън граница) и 12 400 брошури с Изборния кодекс.

Все още не е ясно колко точно ще са всички секции за изборите на 5 октомври, защото все още не е изтекъл срокът за назначаване на членове избирателните секции извън в страната и и на членовете на подвижните секции. Колко точно са всички секции ще стане ясно най-рано 10 дни преди изборите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
687 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини