Съветът на директорите на МВФ подкрепи Кристин Лагард

  • 30 август 2014 14:46

  • 990
  • 0
Съветът на директорите на МВФ подкрепи Кристин Лагард
© Getty Images/Guliver

Директорът на Междурнародния валутен фон (МВФ) Кристин ЛагардКристин Лагард Кристин Лагард - френски юрист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в САЩ и Франция. От 1981 може да изпълнява своите функции, независимо от предявените й във Франция обвинения за времето, когато е била финансов министър на страната, гласи съобщение на Съвета на директорите на МВФ, съпбщи ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

"Както съобщихме по-рано, е неуместно да се коментира дело, което се намира под юрисдикцията на френската съдебна система", се казва в текста. Там се уточнява, че Съветът на директорите е бил информиран за актуалните събития, свързани с въпроса. "Продължаваме да сме убедени, че директорът ефективно изпълнява своите задължения", се казва в съобщението.

Делото "Тапи", по което Лагард е страна, е стар спор между френския бизнесмен Бернард Тапи и банка "Лионски кредит". През 1993 г. бизнесменът получи правото на предпродажна оценка на притежаваната от него към момента компания "Адидас". По-късно, когато активите бяха успешно продадени, предприемачът обвини банката, че не е получил част от печалбата.

През 2008 г. Лагард се обърна към Aрбитражния съд за решаването на спора между държавна банка и френския магнат Бернард Тапи, свързан с продажбата на марката "Адидас". В крайна сметка съдът взе решение Франция да изплати на Тапи обезщетение на стойност 400 милиона евро.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
990 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини