МВР и ДАНС държат под око Касим Дал заради връзки с турски служби

  • 30 август 2014 08:45

  • 4252
  • 16
МВР и ДАНС държат под око Касим Дал заради връзки с турски служби
©

МВР и ДАНС са разследвали един от коалиционните партньори в Реформаторския блок Касим Дал за връзки с турското разузнаване и опит за участие в подготвян атентат срещу лидера на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

Вчера сутринта по БТВ бившият шеф на контразузнаването (НСС) ген. Атанас Атанасовген. Атанас АтанасовАтанас Петров Атанасов е роден на 17 май 1959 година в с. Батин, България. О. з. ген. Атанас Петров заяви, че Касим Дал е бил подслушван по анонимен сигнал като политически противник на предишното правителство на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21. Той получил писмо за това от анонимен подател с адрес централата на ДАНС на столичния бул. "Черни връх". Според Атанасов сигналът бил, че Дал е подготвял покушение срещу Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в и депутата от ДПС Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на. Но целта на разследването била да се държи под контрол един политически деец, който е критик на една от партиите във властта. "Разбирам, ако бяха контролирали Касим Дал по линия на сигурността, защото неговите връзки с властта в Турция са известни, но да хвърлиш такава анонимка на криминалната полиция", възмути се бившият шеф на НСС.

"Преса" обаче твърди, че истината е малко по-различна. Дал е попаднал в разследване на МВР и ДАНС, но не като политик, а като човек, контактувал с агенти на турското разузнаване. През есента на 2013 г. в спецслужбите е постъпил сериозен сигнал, че се подготвя покушение срещу Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в. Проверката довела до решение лидерът на ДПС да бъде подсигурен с допълнителна охрана и брониран автомобил от НСО. Разследването първоначално е поето от ДАНС. По време на него са засечени хора, работещи за турското разузнаване. По-късно става ясно, че те поддържат тесни връзки с Касим Дал. Разследването е възложено на новосформирания отдел "Тежки престъпления" в Криминална полиция. То още не е приключило, пише още "Преса".

Атанасов обяви още, че е получил документ, според който ДАНС е разследвала държавния глава Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, като с това е нарушила конституцията. Става дума за скандала около срещата на президента във Виена с представител на енергийната компания ЕВН. На 20 май медиите гръмнаха с новината, че прокуратурата и ДАНС разследват президента за въпросната среща. Няколко дни по-късно прокуратурата прекрати разследването, а главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в заяви, че това е недопустимо. Премиерът Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска извика ген. Атанасов и Дал на среща, на която да получи посочените документи. След това ще бъде разпоредена проверка на МВР и ДАНС във връзка с твърденията на генерала. Очаква се главният секретар на МВР Светлозар Лазаров също да поиска проверка от прокуратурата.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4252 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар

2014.09.01 | 22:09

16
ИЗТЪРКАНИТЕ НОМЕРА на доган за сплотяване на електората им преди избори.

2014.09.01 | 22:09

15
По-скоро за турското разузнаване работят тези, които се изкарват жертви.

2014.09.01 | 22:08

14
Tурците са втора класа хора,анадолци,работни са,но са родени да отглеждат тютюн,картофи и да пасат магарета, а не да се навират в политиката!
MARABA ANADOLSKİ

2014.09.01 | 21:46

11
TA PORADİ TOVA SME PO-''ZLE'' SEGA OT VAS İ NE SME Vİ UPRAVLYAVALİ 500 GODİNİ.XEXEEEE
BBisPedal

2014.08.31 | 18:40

6
Бойко! Простата мазна Тиквенска кратуна, цървул долен гнусен селски, чалгаджийска напаст некадърна, махай се, изчезвай, скрий се в дън земята, зарови си някъде 6 декаровия провиснал задник, БОКЛУК популистки, мазна гербаджийска мутро, вземи си Винету и билет за Цеца Величкович и се пръждосвай от моята Родина, която съсипа, унищожи и отрови - ТИ и цялата ти бездарна пасмина от кухи лейки. ПРОСТАК. ОЛИГОФРЕН. ЧУЧЕЛО. КОМПЛЕКСАР. ЛЪЖЕЦ. НИЩОЖЕСТВО. НАГЛА БЕЗПОДОБНА КОНСКА МУХА !!!!!

2014.09.01 | 22:08

13
Злобата не е помогнала на никого.

2014.09.01 | 22:08

12
...на първо място Доган е за трепане, после другите амуджи-агенти на Турция

2014.08.31 | 23:00

10
Сетиха се !!!

2014.08.31 | 23:00

9
Обяснението е доста смешно и издиша! Ако този човек е агент на чуждо разузнаване, то "Криминална полиция" въобще няма място в това разследване!

2014.08.31 | 18:40

8
Герим до герима под поилото на с.Загражден на р.Дунав.Пуснати са 4 герима от по над сто метра от двама рибари и всяка сутрин се прибира рибата и се презареждат на ново с нови рибета.Подаден е сигнал до ИАРА гр. Плевен,но реакция никаква.Явно в БГ-то всички сме роднини....

2014.08.31 | 18:40

7
Е те човек с веъзки с турското разузнаване го направиха началник на данс та тоя ли

2014.08.31 | 18:10

5
DANS,MVR,CACAROV sa kukla na konci na DPS-BSP-ATAKA-BBC-barekov SAMO general doktor po darjavni parazitni bolesti BOIKO BORISOV-GERB SA V SASTOIANIE DA IZLEKUVAT DARJAVATA

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини