Обявиха обществена поръчка за преводачи за бежанците

  • 30 август 2014 08:32

  • 1334
  • 0
Обявиха обществена поръчка за преводачи за бежанците
© Булфото

Агенцията за бежанците търси 31 преводачи. Обществената поръчка е за три групи езици. В едната са кюрдски, пущу – говори се в Афганистан, Иран и Пакистан, и бенгалски, използван в Бангладеш и Индия, пише в. "Монитор".

Във втората група са арабски, персийски, дари – говорим в Източен Иран, Афганистан, Пакистан и Туркменистан, урду – ползван в Пакистан и Индия, както и хинди. Най-много преводачи се търсят от арабски – 13 души. В другата група са преводачи от английски, френски, руски и турски. Експертите ще работят във всички бежански центрове в страната. За длъжността могат да кандидатстват физически лица, фирми и обединения. Критерий за избор на преводачи е най-ниската предложена цена. Преводачите ще работят до края на юни догодина или до изхарчването на 246 000 лв. без ДДС. Оферти се приемат в агенцията за бежанците до 23 септември включително.

Само за два дни ведомството е обявило и 7 конкурса за експерти. Търси се началник-отдел „Приемане, регистрация и административни дейности” и двама младши експерти по настаняването в село Пъстрогор. В бежанския център в Харманли също се търси шеф на отдел, който да отговаря за приемането на чужденците, както и двама експерти. Вчера изтече срокът за приемането на офертите за 800 метални двуетажни легла и матраци за приемателния център в Харманли. Очакваната цена за тях е 245 000 лева без ДДС.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1334 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини