Картите за градския транспорт в София може да поевтинеят

  • 30 август 2014 07:45

  • 1467
  • 5
Картите за градския транспорт в София може да поевтинеят
©

Годишната карта за градски транспорт в София може да поевтинее.

Идеята е да се стимулират редовните пътници. Това стана ясно от думите на столичния кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска. „Това е един от предложените варианти на Центъра за градска мобилност след направени анализи. Към момента все още няма решение, ще се направят необходимите изчисления. Не мога да се ангажирам със срокове”, съобщи пред в. Новинар Фандъкова. Тя уточни, че е важно да се вземат предвид и разходите за обновяване на градския транспорт като новите тролеи например. Кметът обясни, че въпреки че основното финансиране за тях е от Брюксел, се изискват допълнителни разходи от общинските транспортни дружества.

Фандъкова изтъкна, че повишаване на цената на билета в градския транспорт не се налага към този момент. „За нас е важно да намалим, ако е възможно, цената на картите", каза още тя. Кметът подчерта, че следващата година София ще има нови 9 километра метро. „След метрото ще имаме и нова градска среда благодарение на ремонтните дейности”, допълни Фандъкова.

Тя добави, че чрез метрото са били финансирани и разкопките при Ларгото. И припомни, че вече трета година не може да се състои търгът за развитието на старини, разкрити там. „Благодарна съм на новия министър на културата, че се погрижи за временната консервация на комплекса. Важно е да се запази това богато културно историческо наследство", категорична беше Фандъкова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1467 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.05.01 | 20:38

5
Може, ама надали. Кой ще им вдигне приходите? Циганите ли? Тези овъртания на Фандъкова съм ги чул и друг път. По-скоро си мисля, че щом се говори за промяна на цената на картите, значи ще ги вдигнат с 1-2 лева. Грях сториха тези, които избраха Фандъкова за кмет - безлична и нехаризматична. Е, сега нека да и слушат брътвежите в бъдеще неопределено време. Ама нали идват избори, а тя е от тежката артилерия на Борисов.

2015.05.01 | 20:38

4
Със злобата, която излъчваш, далече няма да стигнеш. Най много да си докараш някоя болест. И ако си сложиш ръка на сърцето, кажи ми един неин предшественик, който е направил въобще нещо за София.

2015.04.14 | 12:08

1
А, те щото предните кметове не вдигаха картите, нали?

2015.04.14 | 12:08

3
Едва ли някой може във България да е сигурен за работата си за една година. Днеска си на работа утре ти бият шута такава е действителността.

2015.04.14 | 12:08

2
Колко ли пък балъци има, които си купуват годишна карта? За една година я камилата, я камиларя. Аз повече от месечна за метрото не си купувам. Преди имаше за 3 месеца отстъпки, а сега не.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини