Деца пътуват на пода във влак, изчезнал им вагонът

  • 30 август 2014 07:17

  • 2188
  • 3
Деца пътуват на пода във влак, изчезнал им вагонът
©

Деца от танцова група от Годеч пътували на пода във влака от Бургас за София, защото въпреки билетите и резервациите им било обяснено, че вагонът им изчезнал от композицията.

Влакът тръгнал в 14.15 часа от морския град и цялата група от 42-ма юноши и ръководителите им се качили със запазени билети във вагон №4, за който на гарата се оказало, че липсва в композицията. До час след тръгването на влака децата обаче били настанени в купета, след като репортер от Bnews направил проверка по сигнал. Групата от Годеч се прибирала от Ахелой, където децата са участвали в международен фестивал за народни и хип-хоп танци и дори грабнали първите места в състезанието. Всички те имат предварително закупени билети със запазени места за влак №3624. Никой не могъл да даде смислено обяснение за случилото се, а кондукторката дори се скарала на ръководителите, че не било нейна работа да знае защо вагона го няма.

„Как мога да гарантирам дали всички деца са налице, какво ще обясня на родителите им ако, не дай боже, нещо се случи?”, пита разтревожен ръководителят на групата Велин Иванов пред Bnews. Иванов е подал жалба в БДЖ за случая и очаква да има наказани виновни лица. След репортерска проверка в БДЖ по повод подадения сигнал, час след тръгването на влака, стана ясно, че децата вече са настанени по места в купетата. Оказва се, че при заверка на билетите в Бургас, касиерка е направила гафа и прехвърлила групата от 4-ти в 3-ти вагон, а в същото време пресмятала запазени места за 80 души. Така хем останали празни места, хем децата попътували по пода на влака.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2188 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
WW

2014.08.31 | 01:14

3
Ще направим комисия да разследва случая Чакайте резултатите на куково лято

2014.08.31 | 01:14

1
Виновни няма
FM

2014.08.31 | 01:14

2
Виновен е машиниста.

Добави коментар

Водещи новини