Откриват празниците на тракийската култура

  • 29 август 2014 15:08

  • 823
  • 0
Откриват празниците на тракийската култура
©

За 9-та година в Казанлък се провеждат Празниците в Долината на тракийските царе, посветени на тракийската култура. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

Тази година празниците са в дните 29, 30 и 31 август и привличат интереса както научните среди с двудневната международна научна конференция, така и многобройните гости на Казанлък с наситена програма от празнични събития. За девета поредна година Казанлък е домакин на Научната конференция „Проблеми и проучвания на тракийската култура”, която се превърна в утвърден научен форум. В традиция се превърна и издаването на сборник с изнесените по време на форума доклади. Тази година предстои да излезе 7-ият том. Форумът бе открит на 29 август от 13.30 часа в Исторически музей „Искра“. Преди това от 13.00 часа се състоя премиерата на дигиталния филм „ Древна Тракия – врата към безсмъртието”.

Сценаристи на филма са проф. д-р Валерия Фол и д-р Ружа Попова. В конференцията участват проф. Николай Овчаров, доц. д-р Георги Нехризов, ст.н.с. Мария Чичикова, Диана Димитрова, проф. Иван Танев, и др. български учени и археолози, както и двама представители от Университета в Рим - д-р Консуело Манетта и Джан Пауло Лульо.

Последвайте канала на

Нора Виткова
823 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини