Откриват училище за бедни талантливи деца

  • 29 август 2014 14:47

  • 959
  • 3
Откриват училище за бедни талантливи деца
©

Училище по изкуства и занаяти за деца от бедни семейства ще бъде открито през септември във великотърновското село Русаля. То е първото у нас и еднствено по рода си на Балканите и е създадено с 934 хиляди евро финансиране от датската фондация "Велукс", предаде БНР.

Проектът за училището е на театралната фондация "Бис Бард" и предвижда за първата учебна година да бъдат приети 30 деца за предучилищна подготовка и първи клас. Децата са от Северна България. Те са подбрани от екипа заради своите заложби, които родителите им нямат средства да развият.

Заедно със задължителните общообразователни предмети, програмата включва интензивно обучение в областта на театъра, музиката, изобразителното и приложното изкуство. За създаването му фондацията закупи сградата на старото селско училище и съседен имот.

Комплекът на училището-пансион в Русаля включва административна сграда, класни стаи, къщи, спортна зала, игрища, артцентър.

Фондацията ще поема изцяло разходите за обучението и издръжката на бедните деца. Училището е изградено по образец на английски колеж и вече има лиценз от Министерството на образованието и науката.

Последвайте канала на

Нора Виткова
959 3

Коментари 3

Добави коментар
ivan

2014.09.02 | 13:40

3
Браво, рядко се правят такива хубави нещо, но браво !

2014.09.02 | 13:39

2
бедни ...колко обидно звучи само

2014.09.02 | 13:39

1
Няма бедни деца.Родителите не са бедни,а са направени бедни.

Добави коментар

Водещи новини