Фандъкова: Искаме да намалим цената на картите за ГТ

  • 29 август 2014 14:30

  • 1708
  • 4
Фандъкова: Искаме да намалим цената на картите за ГТ
© Булфото

Не разчитаме на билетите, а хората да си купуват карти, каза в сутрешния блок на БНТ кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска. Искаме да стимулираме редовните пътниците, затова създаваме и различни видове документи, добави тя.

"Вече и метрото не е единствен приоритет - пуснахме екологични тролеи, трамваи и автобуси", посочи кметът. По нейни думи градският транспорт е в тежко финансово състояние от години, но повишаване на цената на билета не се налага към този момент.

„За нас е важно да намалим, ако е възможно, цената на картите", добави тя.

„Следващата година ще имаме нови 9 километра метро. След метрото ще имаме и нова градска среда, благодарение на ремонтните дейности", каза кметът.

Чрез метрото са били финансирани и разкопките при Ларгото. „Трета година вече не може да се състои търгът за развитието на находките там. Благодарна съм на новия министър на културата, че се погрижи за временната консервация на комплекса. Важно е да се запази това богато културно историческо наследство", коментира Фандъкова.

Тя призна, че столицата също има проблеми, като всеки град, основно по отношение на трафик и замърсяване и призова гражданите да поддържат чистота около себе си.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1708 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.06.24 | 11:50

3
kurvetinata na gerb

2015.06.24 | 11:50

4
POMIARI DOLNI OT ATAKA I MAIKITE VI SA KURVI, AMA ZA TIAH MALTCHITE.PERVEZNIZI JALKI SHTE NAPISHETE LI EDIN PAT NESHTO SMISLENO ILI TRIABVA DA VI GLEDAME SAMO PERVEZNITE KOMENTARI.

2014.08.30 | 14:16

1
Когато няма какво да кажеш по темата просто си замълчи!

2014.08.30 | 19:22

2
Kade sa spirkite na gradskia transport ?Iavno v samokov ne e vijdala selskata pracka !Sloji edni kashpi-da gi nosi na Boko na groba.....

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини