МЗХ започва борба срещу руското ембарго (видео)

  • 29 август 2014 12:01

  • 4612
  • 2
МЗХ започва борба срещу руското ембарго (видео)
©

Има много сериозно доставяне на земеделски продукти от фирми-еднодневки. Това заяви в Министерство на финансите финансовият министър Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в, който проведе съвместен брифинг със земеделския министър Васил ГрудевВасил ГрудевВасил Грудев е роден на 5 май 1980 г. в гр. Пловдив. Възпитаник е на Френската езикова гимназия в град.

Финансовото ведомство заедно със Земеделското предприемат мерки срещу нелегалния внос на земеделска продукция от Европейския съюз.

Всяка година нашите производители страдат от незаконен внос на растителна и месна продукция. Тази година руското ембарго още повече утежни тенденцията. Знаете, че няма как да предприемем мерки за предотвратяване на този процес, но нашата работа е да засилим контрола върху вноса на продукцията, обяви Грудев.

Косвените щети от руското ембарго ние виждаме в нашата страна. Увеличава се конкуренцията. Ще засилим контрола на потенциален нелегален внос на плодове и зеленчуци, увери земеделският министър.

Това е свързано от една страна със следене по границите. Ще бъдат увеличени превозните средства, които ще бъдат пломбирани, увеличаваме извадката на проверка, увеличаваме и контрола по пазарите и тържищата, допълни той.

Това са, по думите на Грудев, краткосрочните действия, които от Министерство на земеделието приемат за момента в борбата си срещу руското ембарго.

Имаме около 615 000 тона нелегална продукция, влязла в страната от началото на годината, разкриха експертите на Земеделското министерство. Сред тях са тонове слънчоглед, олио, зехтин, брашно, риба и други.

Финансовият министър Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в бе помолен да коментира ситуацията в КТБ. „По отношение на вложителите в КТБ, вие сте свидетели, че има доста жалби. Вече втори месец хора нямат достъп до средствата си и въпросът за дела, които могат да бъдат заведени срещу държавата стои отворен“, заяви той.

Последвайте канала на

4612 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
2

2014.09.12 | 16:31

2
Ами като ни унищожиха селското стопанство, продадоха земята на тоя и оня, друга пустее, ще ядеме боклуцити на имащите.Господа временни псевдо и след това постоянни министри - задайте си въпроса " защо Турция не изнася дори едно зърно от нейното производство" Защото мисли за народа си и държавата. А на Путин и Русия ще им накривите шапката.

2014.09.12 | 16:30

1
дрън,дрън,чипляс!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини