Светла Тодорова оглавява ДКЕВР?

  • 29 август 2014 10:46

  • 2245
  • 2
Светла Тодорова оглавява ДКЕВР?
©

Светла Тодорова най-вероятно ще бъде новият председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Тя беше член на комисията при правителствата на НДСВ и тройната коалиция, пише в. Преса.

Заместник на Тодорова ще бъде Евгения Харитонова, която е шеф на регулаторния орган при служебния кабинет на Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май. Тодорова ще наследи поста на подалия оставка Боян Боев, а Харитонова – Лилия Младенова. Другият заместник на Боев – Еленко Божков отказа да подаде оставка.

Оставките на Боев и Младенова дойдоха изненадващо, след като комисията разпространи официално изявление, че тримата с Божков няма да се оттеглят. Те питаха кои техни решения представляват неизпълнение на задълженията им за защита на обществото и кои вредят на сектора.

Междувременно три дружества, свързвани с бизнесмена Христо Ковачки, оспориха коректността на справката от НЕК за извършените към тях плащания. ТЕЦ "Бобов дол" уточни, че държавната компания вече не купува ток от нея. "Топлофикация Перник" се оплака, че списъкът не отчита 6 млн. лв. лихви, а "Топлофикация Плевен" посочи проблеми с доставките от "Булгаргаз", тъй като НЕК не изпълнявала тристранното споразумение да плаща директно на газовата фирма.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2245 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
...

2014.09.22 | 21:40

2
Тази я сърби гъзът...
старшината

2014.09.22 | 21:37

1
този път наистина ще играе ТОЯГАТА ----- тиквата беше изгонен с камани -- НЕЗАБРАВЯИТЕ ..

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини