Меркел и Порошенко разговаряха по телефона

  • 29 август 2014 09:29

  • 1186
  • 0
Меркел и Порошенко разговаряха по телефона
©

Президентът на Украйна Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември и германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се са обсъдили по телефона обстановката в Източна  Украйна и стъпките за мирно урегулиране на ситуацията, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на съобщение на украинското  президенство.

Порошенко е призовал Меркел да направи всичко, което е по силите й, за да осигури в ЕС и на международната сцена подкрепа за Украйна. Меркел пък е уверила Порошенко в готовността си да подкрепи решителни действия от страна на ЕС във връзка с украинската  криза, които евентуално могат да бъдат решени на предстоящата среща на върха на ЕС на 30 август.

Двамата събеседници са обсъдили възможността Порошенко да направи изявление пред лидерите на страните от ЕС. Меркел и Порошенко са се договорили и за интензивен диалог с цел бързо реагиране на развоя на ситуацията в Донецка и Луганска области в Украйна, предаде БТА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1186 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини