Изграждат подпорни стени от габиони в "Аспарухово"

  • 29 август 2014 08:35

  • 2291
  • 0
Изграждат подпорни стени от габиони в "Аспарухово"
©

Правим всичко възможно, за да можем да задоволим нуждите на хората. Това обяви пред БНТ кметът на Район Аспарухово във Варна Йордан Николов в коментар за възстановителните работи след потопа в морската ни столица през юни.

Разбира се, това не е възможно на 100%, но според възможностите и ресурсите на общината ние го правим, отбеляза той.

По думите му в момента се работи на 10 или 11 обекта, като това са укрепителни съоръжения, подпорни стени, укрепване на скатове, включително е в сила и един голям проект на отводняване на цялото плато.

Няма абсолютно никакво основание за притеснение, защото всичко, което се прави, се контролира постоянно. Изграждат се подпорни стени, като едната от тях вече е към края си. Предстои изграждане на другата съседна подпорна стена. Тя се изгражда от така наречените габиони или камъни. Много хора ще питат защо – защото това беше мнението на проектантите. С габиони, а не със стоманобетон, тъй като така ще се дренират подпочвените води, коментира кметът на Район Аспарухово.

До момента 44 души ще бъдат настанени със заповеди във фургоните, имаме освободени още 18 фургона, които не са изпълнени, по неговите думи.

Стана ясно, че обявеният за 1 септември протест още не е сигурно дали ще се състои. Детската градина, която беше на прага на водата пък, вече се възстановява.

Последвайте канала на

2291 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини