Столичният зоопарк отново отваря врати

  • 29 август 2014 06:30

  • 1174
  • 3
Столичният зоопарк отново отваря врати
© Булфото

Пестициди в триците са причинили смъртта на животните в столичния зоопарк, показа проверката на агенцията по храните.

Храната е доставяна от външна фирма. Заради некачествения фураж починаха седем преживни животни от края на миналата седмица и се стигна до безпрецедентно затваряне на зоопарка от понеделник.

От общината обясниха пред "Сега", че през септември същата храна на фирмата е била изследвана от лаборатория към агенцията по храните и тогава не е установено, че има пестициди в храната. Случаят е предаден на полицията, а проверката, разпоредена от кмета Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, продължава, съобщиха от кметството.

Зоопаркът е отново отворен за посетители от днес, след като резултатите от лабораторните проби направени на агенцията по храните и на Столичната регионална здравна инспекция сочат, че няма опасност за хората - от разпространяване на заразни и паразитни болести.

"Изследвания на храната на животните показаха наличието на пестициди в част от закупената за животните храна - трици. Заради установения пропуск в контрола на качеството на храната кметът Фандъкова поиска строги санкции за отговорните лица за храненето в Столичния зоопарк", съобщиха от общината.

Замърсените храни вече не се дават на животните и е доставена нова храна. Обитателите на зоопарка са под постоянно наблюдение от ветеринарите, уточняват от общината.

Последвайте канала на

1174 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.08.31 | 13:45

3
СВОБОДА ЗА ЖИВОТНИТЕ ОТ ЗООПАРКОВЕТЕ!!!
FM

2014.08.31 | 13:45

2
Не ни трябват ЗООПАРКОВЕ с Маймуни. Имаме цели гета.

2014.08.29 | 08:24

1
Всяка седмица трябва да се правят изненадващи проверки за храната,а не след смърт и болести и защо криете имената на фирмите и доставчиците?Или да чакаме поредната смърт?Кой знае и с какви боклуци храните децата в градините.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини