Свекърва вкара снаха си в ареста

  • 28 август 2014 14:43

  • 2566
  • 0
Свекърва вкара снаха си в ареста
©

Свекърва подаде сигнал в полицията, че снаха й взела дъщеря си от нейния дом, въпреки забранителната заповед след което полицията я арестува, съобщава struma.bg.

71-годишната Кръстана Комитова се обадила в полицията в Благоевград и подала оплакване, че снаха й Ивайла Комитова отвела със себе си 7-годишната Борислава.

Бабата обяснила пред служителите на реда, че тя се грижи за внучката, тъй като съдът издал забранителна заповед по Закона за домашното насилие както на майката Ивайла, така и на бащата Борислав. Двамата не трябвало да припарват до жилището, детската градина и местата за социални контакти на непълнолетната си дъщеря съгласно съдебното решение.

След сигнала полицаите бързо открили Ивайла Комитова и я задържали за 24 часа, а детето върнали на бабата. Срещу 44-годишната благоевградчанка е образувана проверка за неизпълнение на решение на съдия от май т.г. По Закона за домашното насилие на майката е издадена 6-месечна забрана да доближава до местата, които обитава нейната дъщеря.

По същата причина бащата Борислав Комитов бе даден на съд миналата година. Той бе отстранен за година от апартамента, в който жевеели неговата майка Кръстана и малолетната му дъщеря Борислава. Закрилата бе осъществена, след като родната му майка подаде молба в Районен съд по Закона за защита от домашно насилие. Ден след получаване на заповедта, той я беше нарушил. Вечерта пристигнал пиян в жилището и поискал да вземе детето, майка му се възпротивила и той я ударил. Жената потърсила помощ в полицията и веднага пристигнали трима служители на реда. Тогава Борислав бе обвинен за престъпление против правосъдието. Сега в същата ситуация е и съпругата му, пише още изданието.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2566 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини