Контрабандни бижута са конфискувани на "Капитан Андреево"

  • 28 август 2014 14:15

  • 851
  • 0
Контрабандни бижута са конфискувани на "Капитан Андреево"
©

Инспектори от митническия пункт "Капитан Андреево" конфискуваха 812 грама златни и сребърни бижута на обща стойност 10 710 лева. Това съобщават от митницата в Свиленград.

Контрабандните бижута пренасял шведски гражданин от турски произход, който влязъл в страната ни с лек автомобил от Турция на път за Швеция. Пред инспекторите мъжът декларирал, че пренася 40 футболни екипа, които били с емблемата на английския
футболен гранд "Маnchester United". При щателната митническа проверка в личния му багаж служителите открили и найлонова чанта, пълна със златни и сребърни бижута.

Според експертизата на вещо лице накитите са от 14-каратово злато, оценено на стойност 7385 лева, а среброто е от висока бижутерска проба и е на стойност 3325 лева, уточняват от митницата. Златните и сребърните бижута са конфискувани в полза на държавата. На нарушителя е съставен акт за нарушение на Валутния закон и ще му бъде наложена глоба от 1000 до 3000 лева. Митничарите са иззели и футболните екипи, като за случая ще бъде сезиран притежателят на търговската марка.

Последвайте канала на

Нора Виткова
851 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини