Окончателно: Счетоводителките на КТБ остават на свобода

  • 28 август 2014 12:06

  • 1396
  • 2
Окончателно: Счетоводителките на КТБ остават на свобода
© Булфото Архив

Бившите счетоводителки в КТБ Борислава Кючукова и Мария Димова остават на свобода срещу парична гаранция по 3000 лв., реши САС. Решението е окончателно.

Мерките на двете жени бяха промени миналата седмица от Софийски градски съд в най-леката мярка за неотклонение – „подписка”.

Днес Софийският апелативен съд отмени наложената от Софийския градски съд мярка за неотклонение „подписка”, като наложи мярка за неотклонение „парична гаранция”.

Обвиняеми по делото са още изпълнителният директор на банката – Орлин Русев, и касиерката Маргарита Петрова. Според прокуратурата двамата са присвоили 206 милиона евро, а двете счетоводителки са заличили документално следите след тях. Орлин Русев беше пуснат на свобода срещу 10 000 лева гаранция, а Маргарита Петрова е с наложена мярка “подписка”.

В съдебната зала бе съобщено, че една от свидетелките - Маргарита Петрова, първоначално заявила пред прокуратурата, че лично е занесла на ръководството на "Бромак" 206 млн. лева. След това обаче тя променила показанията си и заявила, че парите постепенно давала на Димова и Кючукова, на части, за дълъг период от време. Ден след вторите си показания Маргарита Петрова беше освободена от прокуратурата с мярка "подписка".
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1396 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.08.30 | 01:39

2
Българския съд е ларж - милостиви добродушковци - неподкупни и твърдо решени да строшат гръбнака на престъпността - БРАВО!!!

2014.08.29 | 11:04

1
Каква ИЗНЕНАДА. Слугите на бандитите, тези дето ни ограбват, останаха на свобода. Но Господ гледа, слугите на дявола, от най-низшата до най-висшестоящата ще си платят. Царството Божие не е отворено за черни души!

Добави коментар

Водещи новини