26 млн. лв. не стигат в бюджета на МОН, обяви Румяна Коларова

  • 28 август 2014 09:46

  • 1656
  • 3
26 млн. лв. не стигат в бюджета на МОН, обяви Румяна Коларова
© Булфото

Недостигът в бюджета на Минстерството на образованието е 26 милиона лева. Това заяви пред БНР образователният министър Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски.

Другата част от приоритетите й, по нейните думи, е свързана с така или иначе намаления бюджет на министерството. "Имаме и допълнително открит недостиг, който е около 7 милиона, което означава, че общият недостиг е 26 милиона. Но така или иначе, има обществени поръчки, които в някаква степен ще бъдат забавени или ще бъдат спрени, за да може по някакъв начин и да балансираме този недостиг в министерството. Но другата причина, поради която някои от обществените поръчки са спрени, е порочната процедура. Имаме преглед, в понеделник ще има пресконференция, която ще бъде специално на тази тема, тя ще бъде в министерството", коментира тя.

Според Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски за момента няма основания да се смята, че в някои училища учебната година няма да започне. "Разбира се, не навсякъде тя ще започне при нормални условия. Знаете, че в двете училища в Мизия реално тя ще се провежда на втория етаж, на първия етаж няма как да стартираме, поне това са нашите очаквания. Аз ще бъда в Мизия във вторник и то не за да оценя ситуацията в двете училища, а за да мога да оценя доколко децата, които ще учат в тези училища, ще имат нормални условия, при които да започнат учебната година", поясни обаче тя.

Това е проблем, не за друго, а защото сме направили вече точно оценка как ще организираме учебния процес, как ще гарантираме достъпа до сградите, осигурили сме и учебни материали – учебници и други помощни материали, особено за основното училище, което е наводнено. Но въпреки всичко за всяко едно дете, все пак средата, която гарантира нормалността на учебния процес, е домът, допълни служебният министър.

Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски посочи, че пъвокласниците тази година са близо 64 хиляди, но уточни, че тази цифра непрекъснато се променя. Тя каза още, че предстои закриването на 5 основни училища и 3 професионални гимназии.

Последвайте канала на

1656 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
анонимен

2014.09.06 | 19:58

3
не да се закрият училищата , а да се престане с плащането на заплати през ваканциите . училището е също сезонно само, че те почиват през лятото , а ние дето работим по морето за 400 лв и за 4 месеца и за да отидем на борсата ни трябват 3 лета за да вземем 160 лв . поправителните да са в срок и какви са тия дежурства бе хора . всички учители си стоят по цял ден пред кварталните блокове . САМО ТАКА ЩЕ ИМА ПАРИ И ВСИЧКИ ДА СИ ПЛАЩАТ ЗДРАВНИТЕ ПЕНСИОННИТЕ И ДАНЪЦИТЕ СПОРЕД ЗАПЛАТИТЕ .

2014.09.01 | 20:38

2
Трябва да се закрият не 10, а 1000 училища като се има предвид голямото намаление на учениците. Издържате ненужни училища госпожо, които източват бюджета
KK

2014.08.28 | 10:39

1
Абе няма страшно. "Пари има", казват от БСП и ДПС.

Добави коментар

Водещи новини