От Самоков искат смяна на областния управител на Софийска област

  • 28 август 2014 09:29

  • 1148
  • 0
От Самоков искат смяна на областния управител на Софийска област
©

Гражданска структура от Самоков с името "Алтернативен общински съвет" е изпратила искане до премиера за смяна на областния управител на Софийска област Емил Иванов.

Д-р Константин Панев от структурата обясни пред БНР причините за това искане: "Считаме, че е абсолютно неприемливо компрометирани личности да остават на възлови управленски позиции. Считаме че г-н Емил Иванов за периода, през който беше областен управител, не се е съобразил с разпоредбите на член 18, алинея 6 от Конституцията. Общоизвестно е, че разпоредбите на Конституцията имат непосредствено действие и че държавните имоти следва да бъдат стопанисвани и управлявани в интерес на обществото. Настоящият областен управител не е работил за това. Налице са много съмнителни имотни сделки, налице е един доклад на Сметната палата. Той е разпореждал извършване на продажби и замени на държавни имоти, по които липсва фактологическа и икономическа обосновка".

Константин Панев обясни и защо недоволните не са се обърнали първо към съда: "Според нас изборите, които предстоят, са съдбоносни и не може да чакаме намесата на съда, ако очакваме съдът да се намеси, това ще отнеме поне половин до една година. Освен това на протестите, които започнаха юли миналата година, имаше един плакат, където господин Емил Иванов и Александър Методиев – Сали бяха, на този плакат беше написано "Те не ни представляват и не искаме да ни управляват“. Освен това Самоков е най-голямата от всички общини в Софийска област и е редно политическите активисти от тази община да кажат на висок глас, че е дошло време за истинска промяна. Областният управител е една ключова фигура. По време на изборите протоколите от секционните избирателни комисии се носят в администрацията на областния управител и много места около тези избори ще зависят именно от този областен управител, ако той към 5-и октомври продължава да бъде областен управител".

По думите на Панев настоящият Общински съвет в Самоков представлява нещо като комсомолско събрание. "Това са хора, които като че ли с започнали да губят човешкия си облик", коментира той.

Последвайте канала на

1148 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини