10 от най-ексклузивните частни острови в света

  • 27 август 2014 17:31

  • 3833
  • 0
10 от най-ексклузивните частни острови в света
©

Когато богатите искат вила за почивка, те си купуват не просто имот, а цял остров.

Пазарът на частни острови е голям и добре развиващ се. Съществуват всякакви острови – големи, малки, скъпи, евтини (е, сравнително евтини), незастроени и разработени.

Като цяло най-привлекателните частни острови са в районите на Северна Америка и Централна Америка. Най-високите цени са в Карибско море, Европа и Тихия Океан. Някои могат да се вземат под наем.

Вижте 10 от най-ексклузивните частни острови в света:

10. Меджумбе, Мозамбик

Тук няма никакво покритие на мобилни мрежи, но пък плажовете са чудесни, а във водата може да видите китове. На остров има прекрасен малък курорт с няколко басейна и безброй хамаци, опънати по дърветата около плажа.

9. Чарлз Айлънд, Бахамите

За разлика от Меджумбе тук има покритие от мобилна мрежа и бърз интернет. Има удобен транспорт за всички точки на Бахамите от острова. Площта на острова е 55 акра, а цената му е малко под 40 млн. долара. Има луксозна вила, басейни и яхта.

8. Котън Хаус, Мъстик

В момента е собственост на британското кралско семейство. Много знаменитости избират този остров за свои партита. На него има луксозен хотел, който привлича много посетители и няколко имения за кралското семейство. Посетителите на острова се разхождат из него с колички за голф.

Още по темата четете ТУК.

Последвайте канала на

Весела Найденова
3833 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини