Загиналият в Румъния български шофьор се качил на ТИР, за да събере пари за къща

  • 27 август 2014 15:27

  • 2244
  • 3
Загиналият в Румъния български шофьор се качил на ТИР, за да събере пари за къща
©

Велин Василев, който загина в Румъния, след като неговия ТИР се удари челно с друг камион и се запали, започнал работа като шофьор на ТИР, за да събере пари за семейната къща.

Преди месец Велин си купил кола, щастлив разказвал на приятелите си, че изпълнил една от мечтите си, сега идва ред да довърши започната от баща му нова къща. Затова приел предизвикателството на 24 години да се качи на голям ТИР, за да получава по-висока заплата и да помага на близките си, пише struma.com.

"Изключително добро и възпитано дете, слънчев и скромен", казват за 24-годишното момче съселяните му от симитлийското село Крупник. Хората определят Велин Василев Ташев като работлив и отговорен младеж, който от години сам изкарвал прехраната си. Завършил горския техникум в Банско още първия месец след бала си заминал за София, за да работи и се грижи за себе си. Майка му Ваня имала здравословни проблеми, а баща му след гурбет в Гърция и по морето, претърпял катастрофа и се прибрал в родния Крупник, разказват още жителите на селото.

"Ето това направи неволята, млади деца, гонейки пари, дават здраве, а някой и живота си, разказва възрастна жена, която работи в местно кафене. Жалко за един погубен млад живот. Велин има две години по-малка сестра Меги, тя е заминала в Румъния да изпълни жестоката задача -да разпознае брат си и да уреди тежките подробности около транспортирането му в родното село. Село Крупник бе потресено от нелепата смърт на Велин и сякаш бе пусто и онемяло.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2244 3

Коментари 3

Добави коментар
Николай

2014.09.01 | 18:18

3
Познавах колегата,беше одговорно и добро момче.ВЕЧНА МУ ПАМЕТ.

2014.08.27 | 22:53

2
Бог да прости Велин! Мир и светлина на душата му!

2014.08.27 | 22:30

1
Всички яхнаха коли и малки и големи А ТОВА НЕ Е ШЕГА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини