МВР спипа голямо количество антики на предната седалка на кола

  • 27 август 2014 13:48

  • 2156
  • 1
МВР спипа голямо количество антики на предната седалка на кола
© Булфото (архив)

Голямо количество археологически ценности бе иззето от служители на ОДМВР- София, съобщиха от МВР.

На 21 август, на първокласен път 1-8, служители на сектор „Престъпления по пътищата“ към областната дирекция спрели за проверка лек автомобил „Ауди 80“, пътуващ към гр. Сливница.

Полицаите прегледали документите на автомобила и на водача и забелязали на предната дясна седалка на колата плик с четири обвити с тиксо пакета. Шофьорът не могъл да даде смислени обяснения за съдържанието им.

Веднага била уведомена дежурната част на областната дирекция и на място пристигнала оперативна група, която предприела оглед. При отварянето на пакетите станало ясно, че в тях има голямо количество антични предмети: фибули, токи, амулети, апликации, нитове за апликации, върхове от стрели, накити и части от тях, монети и др.

Изделията са иззети заедно с автомобила, а 48-годишният водач от Сливница е задържан с полицейска заповед за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 278, ал.6 от НК. Работата по документирането му продължава под наблюдението на Софийска окръжна прокуратура.

Последвайте канала на

2156 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.08.28 | 01:09

1
Ще има някой гръмнат скоро

Добави коментар

Водещи новини