Задържаните журналисти от Крим се върнаха в Симферопол

  • 27 август 2014 10:37

  • 1139
  • 2
Задържаните журналисти от Крим се върнаха в Симферопол
© Getty Images/Guliver

Журналистите от вестник "Кримски телеграф" Евгения Корольова и Максим Василенко, задържани преди два дни в Украйна и освободени вчера, благополучно се върнаха днес у дома, съобщи БТА.

Техни колеги посрещнаха на гарата влака Москва-Симферопол, с който пътуваха двамата, информира ИТАР-ТАСС.

Корольова и Максименко, отразявали събитията в Източна Украйна, не бяха се обаждали в редакцията от няколко дни и това породи опасения за съдбата им. Вчера обаче украинската радикална националистическа организация "Десен сектор", чиито членове участват в битките, потвърди пред Франс прес, че двамата са били задържани край Донецк.

Според самите кореспонденти, говорили днес пред журналисти в Симферопол, активисти от "Десния сектор" ги задържали, тъй като открили във фотоапарата им снимки на т. нар. марш на пленниците от киевските сили, демонстрирани от сепаратистките власти в Донецк пред местното население на 24 август - в Деня на независимостта на Украйна.

"На блокпоста хората бяха агресивни. Един човек на блокпоста ме удари веднъж", разказал Василенко. През първата нощ двамата били държани заедно с бойците на Киев, пленени от сепаратистите, после преместени в "по-приемливо помещение", накрая пуснати. "В базата (. . .) не ни биха, не ни измъчваха, не ни връзваха. Дадоха ни отделни стаи", добавила Ковальова.

Последвайте канала на

1139 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.08.30 | 19:03

2
Русия гази българската незавсимост! Помагат и българи - продажници. Не!
toi

2014.08.30 | 19:03

1
А Щатите и Англия какво газят бе? На майка ти п--ката!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини