Липсата на задължителни бебешки ваксини предизвиква хаос

  • 27 август 2014 10:26

  • 2269
  • 1
Липсата на задължителни бебешки ваксини предизвиква хаос
©

Липсата на задължителни бебешки ваксини предизвика хаос в Бургас. Стотици пеленачета, родени от юни насам, не могат да бъдат ваксинирани срещу болести като дифтерит, тетанус, коклюш, полиомиелит и хемофилус инфлуенца. Причината е, че има наредба за напълно нов продукт, за който няма доставка, съобщава "Флагман.

Бившият здравен министър д-р Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския е разписала да се ваксинират бебетата с нова шествалентна ваксина преди да има договори за доставката й. В новия продукт се включва и превенцията срещу Хепатит Б. Тази ваксина се използва в много страни от Западна Европа. Проблемът е, че личните лекари и педиатрите не могат да имунизират бебетата, родени след 1 юни тази година, когато влиза в сила промяната в наредбата, защото не могат да ползват старата ваксина, а новата не е доставена.

Все още не е ясно кога ще бъде доставена новата шествалентна ваксина. Личните лекари и служителите от Районната здравна инспекция са с вързани ръце.

Другият проблем е, че децата, които пропуснат задължителните ваксини до 2 години, няма да могат да ходят на ясла и след това на градина.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2269 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.08.31 | 22:19

1
стига сте тровили децата.Спрете отровите във въздуха и в храните и децата ще са здрави

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини