Фризьорите в Индия са по-богати от програмистите

  • 27 август 2014 09:26

  • 2814
  • 1
Фризьорите в Индия са по-богати от програмистите
©

В Индия фризьорите са сред най-добре платените. Те могат да взимат по-голяма заплата от тази на програмистите, пише Би Би Си. Дърводелците в операта в Ню Йорк пък получават близо половин милион долара годишно.

Британската медия публикува списък с изненадващо високоплатени професии, за които не се изисква висше образование. Оказва се, че дърводелецът на "Метрополитън опера" например взима 500 000 долара годишно, което е с 20 процента повече от заплатата на неговия шеф.

В "Карнеги хол" пък за същата работа дават между 300 и 400 хиляди долара, съобщава Би Би Си. Медията обяснява, че високите заплати понякога се дължат на уговорки с профсъюзите. Човекът, който управлява асансьора на строеж на висока сграда в Ню Йорк например, е най-добре платеният строителен работник на обекта и взима повече от всичките си мениджъри.

Изненадващо операторите на кранове в американския град също понякога печелят близо половин милион долара годишно. Сред най-добре платените работници са и хората, които разхождат кучета. Те понякога взимат по 25 долара на парче и ако гледат по няколко наведнъж, може да си докарат до 96 000 долара годишно само с шестчасов работен ден.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2814 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.09.07 | 05:28

1
Който няма внучета,разхожда кучета.

Добави коментар

Водещи новини