Жена се намеси в спора между Лондон и Брюксел

  • 26 август 2014 14:01

  • 1736
  • 1
Жена се намеси в спора между Лондон и Брюксел
© gettyimages

Великобритания няма да получи висок пост в Европейската комисия, докато премиерът на Обединеното кралство Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. не предложи жена за комисар, пише лондонският в. Дейли телеграф.

Новият председател на ЕК Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето заяви "въпреки моите нееднократни молби, повечето правителства в Европейския съюз, включително и британското, са номинирали мъже за високи постове в ЕК". Бившият премиер на Люксембург подчерта, че без повече жени органът на изпълнителка власт на ЕС няма да бъде легитимен и няма да се ползва с голямо доверие. Юнкер допълни, че кандидатките за високи позиции в ЕК имат много добри шансове. По-рано подобно становище изрази и преизбраният председател на Европейския парламент Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден.

Юнкер е недоволен от предложението на Камерън по още една причина. Лондон номинира Джонатан Хил. Председателят на Камарата на лордовете (горната камата на британския парламент) е неизвестен в Брюксел. На Юнкер се е наближило да търси информация за поданика на Обединеното кралство в Google.

Камерън, който обяви за референдум дали страната му да остане в ЕС, бе сред основните опоненти срещу Юнкер. Според британеца политикът от Великото херцогство е привърженик на федерализма. Лондон иска повече права за членките на блока.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1736 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Аз казах

2014.09.07 | 16:15

1
Абе я сложете Кончита Вурст. Ще ви приляга :))

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини