В Лос Анджелис връчиха наградите "Еми"

  • 26 август 2014 09:38

  • 1362
  • 0
В Лос Анджелис връчиха наградите "Еми"
© Getty Images

В Nokia Theatre в Лос Анджелис се състоя 66-тата церемония по връчването на престижните телевизионни награди „Еми“ (Primetime Emmy Award).

Церемонията бе водена от американския актьор и комик Сет Майърс. Били Кристъл почете с кратка реч самоубилия се неотдавна Робин УилямсРобин Уилямс Робин Уилямс (на английски: Robin Williams) е американски актьор и комик, който става известен след. "Той ни караше да се смеем, а това не е никак малко", отбеляза Кристал, който е водил и Оскарите.

Сериалът „В обувките на дявола“ (Breaking Bad) грабна общо пет награди, включително и за най-добър драматичен сериал. Брайън Кренстън, изиграл ролята на учителя по химия Уолтър Уайт, грабна наградата за най-добра мъжка роля, а Арън Пол и Ана Ган взеха "Еми" за най-добри поддръжащи роли. Сериалът взе награда и за „Най-добър сценарий“.

„Еми“ за най-добра режисура взе Кери Фукунага за „Истински детектив“ (True Detective). За най-добра актриса в драматичен сериал бе отличена Джулиана Маргулис за „Добрата жена“ (The Good Wife).

За най-добър комедиен сериал за изминалия сезон бе избран „Модерно семейство“ (Modern Family). Ситкомът взе наградата за пети пореден път. Джим Парсънс получи „Еми“ за най-добър комедиен актьор за ролята си на физика Шелдън Купър в „Теорията на големия взрив“. Най-добра актриса в ситком стана Джулия Луи-Дрейфус за ролята си във „Вицепрезидент“ (Veep).

Алисън Джани спечели в категорията „най-добра актриса на заден план“ с ролята си в „Мама“ (Mom). Това е шестата „Еми“ в кариерата на Джани. Тай Бърел от „Модерно семейство“ взе награда за най-добра второстепенна роля. Това е втората му „Еми“. За най-добър режисьор на комедиен сериал бе избран Гейл Манкусо за работата му по „Модерно семейство“.

Луи Си Кей взе награда в категорията „най-добър сценарий на комедиен сериал“ за работата си по „Луи“ (Louie).

Най-добро риалити стана „Невероятната гонка“ (The Amazing Race). Това е десетата „Еми“ за шоуто.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1362 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини