Кметът на с. Куклен остава в ареста

  • 25 август 2014 20:32

  • 1289
  • 0
Кметът на с. Куклен остава в ареста
©

Пловдивският Окръжен съд наложи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на и. д. кмета на община Куклен Костадин Павлов, който е обвинен в корупция.

Същата мярка магистратитe постановиха и за бизнесдамата Надежда Минчева, която му е дала подкуп. Срещу Павлов са повдигнати общо четири обвинения - за получени два рушвета от Минчева - 3000 лв. и 1200 лв., за да упражни влияние върху член от комисията при възлагане на обществена поръчка за доставка на храни за детската градина и домашния патронаж в Куклен. Другите обвинения са, че е превишил правата си и е облагодетелствал със 74 327 лв. фирма "Надежда 2000" ЕООД на Надежда Минчева, както и че е скрил оферта за обществената поръчка, с което е ощетил друга фирма кандидат в конкурса.

Надежда Минчева е обвинена в даването на двата подкупа. Тя бе арестувана и пусната под гаранция в края на юни, след сигнал за злоупотреби в управляваните от нея дружества. Минчева участва в няколко фирми за производство на хляб, търговия с хранителни стоки, зареждане с храни на детски ясли и градини, млечни кухни, училища, студентски столове.

През юли прокуратурата съобщи, че тя е подарила ваучери на стойност 10 000 лв. за екскурзия в Тайланд на кметицата на район "Централен" в Пловдив Райна Петрова и на дъщеря й Даниела Драганова, с която е била съдружник. Ваучерите били благодарност за уреден договор за доставки на храни. Райна Петрова е с обвинения за длъжностно престъпление и търговия с влияние.

Междувременно съпругата на Павлов - Гергана, днес разпространи съобщение до медиите, в което заяви, че мъжът й не е запознат с доказателствата, свързани с обвинението, и по този начин не може да се защити.

Последвайте канала на

БТА
1289 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини