Правосъдният министър: 13 млн. лв. трябват на затворите

  • 25 август 2014 19:34

  • 1110
  • 1
Правосъдният министър: 13 млн. лв. трябват на затворите
©

За издръжката на затворите не достигат 13 милиона лева, а за съдебната власт - 19 милиона лева, съобщи пред журналисти заместник-министър председателят и министър на правосъдието Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския при посещението си в ловешкия затвор.

По думите му Министерството на правосъдието ще се опита да осигури финансиране по линия на европейските фондове за ключови приоритети в местата за лишаване от свобода. Той даде за пример професионалното образование, за да могат хората, излизайки от затвора, да започнат нормален живот, а не да се връщат към престъпна дейност от необходимост.

Министър Иванов каза още, че министерството ще изработи план, по който следващото правителство в средносрочен период да започне разрешаването на проблемите в затворите. "Има много критични заключения за състоянието на затворното дело в България от Международната комисия против изтезанията. Очаква се и Европейският съд по правата на човека да се произнесе с така нар. пилотно решение, което обобщава проблемите в дадена област. В Европейския съд са преценили, че твърде много проблеми идват като жалби при тях за България. Това означава лош имидж за страната ни и ще плащаме компенсации", добави заместник-министър председателят.

Той заяви още, че министерството е в постоянен диалог със синдикатите на затворите. Часовата ставка е международен стандарт и не може да отстъпим от него, а трябва да се намери начин да се адаптират самата система и начинът на работа към този стандарт, каза Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския. Той допълни, че служебното ръководство на министерството няма намерение да отменя наредбата, свързана с дейността на частните съдебни изпълнители.

Министърът на правосъдието посети затвора в Ловеч заедно със своите заместници - Марин Вачевски и Петко Петков, и с директора на главната дирекция "Изпълнение на наказанията" Росен Желязков.

Последвайте канала на

БТА
1110 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.08.26 | 09:53

1
Miastoto na takiva kato toia KAPUT e v zatvora !

Добави коментар

Водещи новини