Почина лекар, лекуван с експерименталното лекарство за ебола ZMapp

  • 25 август 2014 16:53

  • 2834
  • 0
Почина лекар, лекуван с експерименталното лекарство за ебола ZMapp
©

Тази нощ почина либерийски лекар, заразен с ебола и лекуван в Либерия с експериментален американски серум, съобщи за Франс прес либерийският министър на информацията Луис Браун.

Д-р Ейбрахам Борбор "показваше признаци на оздравяване, но в крайна сметка почина. Правителството скърби за тази загуба и поднася съболезнования на семейството", добави министърът. Други двама медици, получавали серума ZMapp, "все още са на лечение; има обнадеждаващи признаци", посочи Браун.

На 21 август Световната здравна организация съобщи за "значително подобрение" в състоянието на един лекар и един санитар, лекувани със ZMapp в Либерия. Организацията уточни, че още един лекар се чувства по-добре, но все още е в тежко състояние.

На 13 август Либерия получи от САЩ за тези трима лекари пратка от експерименталното лекарство срещу ебола ZMapp. Преди това дози от него бяха отпуснати на двама американци, обявени за излекувани миналата седмица, и на испански свещеник, починал на 12 август - и тримата са заразени в Либерия, припомня БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
2834 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини