Първите снимки на свитъците от Мъртво море са в интернет

  • 27 септември 2011 11:09

  • 5730
  • 5
Първите снимки на свитъците от Мъртво море са в интернет
©

Израелските учени са качили в интернет първите снимки на знаменитите свитъци от Мъртво море. Документите са на две хиляди години.

Те са известни също като Кумранските ръкописи и представляват едни от най-важните документи на ранното християнство. Снимките в интернет са с високо качество и позволяват в детайли да се разгледат както написаното, така и повърхността на пергамента.

Текстовете са съпроводени с английски превод. Но обемът на свитъците е толкова голям, че проектът може би ще завърши едва през 2016 година, съобщава телевизия „Россия-24".

Последвайте канала на

Борислава Борисова
5730 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Кирил Господинов

2013.08.21 | 23:30

2
В един момент са изтрили всякакво участие на жените в религиите. И юдейската (масонската) и християнската и ислямът забраняват участието на жени във всякакви ритуали. Може би са имали някакво основание, а може би това е голяма грешка. Дори папата знае, че "В името на отца, сина и светия дух" е грешен превод на египетското "В името на бащата, майката и детето". Не син или дъщеря - дете. как от баща и дух ще се появи син? Има нещо фалшиво и перверзно тука. Боговете са създали човека (1) мъж и жена. Мъж и жена= 1 човек.
Бойко

2014.03.17 | 20:42

5
То не са фереджета, бой с камъни, горене на вещици, пернишки секс. Сексизмът продължава - в Индия (и май и в България) по-често се абортира женския фетус. Никой не иска женска котка или женско куче. Всички монотеистични религии, за разлика от политеистичните проповядват male predominance. И ето ти го резултатът Първа световна война, втора световна война, ядрени бомби, финансови кризи, ачност, подводници с ултра звук, който подлудява делфините, дезориентира ги и те "се самоубиват". добре, че поне това спря.
Anton

2013.08.21 | 23:32

4
В Гърция даже има остров дето не пускат жени, ха-ха-ха! Д'еба хомосексуалистите!
Diana

2013.08.21 | 23:30

3
Евреите много държат да покажат на света и особено на християните, че Библията е фалшифицирана, или най-малкото с кофти превод и с пропуснати големи пасажи. Май ще успеят, а?
Сончето

2011.10.03 | 10:12

1
Еми първата грешка е множественото число на Елохим - Богове, а не Бог. На първата страница, ко да говорим повече.

Добави коментар

Водещи новини