Русия призна новия украински президент

  • 25 август 2014 13:42

  • 2364
  • 0
Русия призна новия украински президент
©

Русия признава новия украинския президнт Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември, каза външният министър на Москва Сергей Лавров, предаде ИТАР-ТАСС.

Руският дипломат номер едно заяви, че има някои нюанси в легитимността на новия държавен глава. Лавров призова Порошенко да използва своя кредит на доверие и да сложи край на войната в ръководената от него страна. Външният министър също подчерта, че и държавата му и Европейският съюз са заинтересовани в мирното разрешаване на кризата. Лавров се позова на представителите на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа които не са видели руски армейски части да преминават границата с Украйна. Днес говорителят на Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 – Дмитрий Песков посочи, че руският президент вероятно ще се срещне утре с украинския си колега в беларуската столица Минск.

Порошенко бе избран на 25 май след като предишният президент Виктор Янукович избяга в Русия след няколко месеца протести.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2364 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини