Миролюба Бенатова отговори за Катуница

  • 27 септември 2011 08:38

  • 23949
  • 69
Миролюба Бенатова отговори за Катуница
©

Отговор във връзка с отвореното писмо на протестиращите в село Катуница бе поместен във Фейсбук страницата на журналистката от bTV Миролюба Бенатова. През последните няколко дни тя бе обвинявана в сервилническо отношение към ромския Цар Киро след смъртния случай, при който загина 19-годишния Ангел Петров.

Ето какво пише Бенатова:

Аз направих репортаж от това, което се случваше, за което съм обвинена в пристрастност. Не съм корумпиран и пристрастен журналист, само защото не приемам да нарека геройство вид саморазправа, която е не по-добра от другите лоши неща, които се случват в Катуница.

Момчето е сгазено, вероятно нарочно, конфликтът е дългогодишен, жалбите от и срещу циганския клан са много, прокуратурата и полицията лавира между двата интереса, което води до последните събития. Не е нормално да се газят хора, както не е нормално да се палят къщи и коли. Показахме близки на убитото момче (първи), изтърпяхме псувни и удари, без да сме цигани или близки на Кирил Рашков. Бяхме нежелан свидетел на погрома и трябваше да се страхуваме и да не снимаме.

Ние не се изплашихме и разказахме това, което се случи - агитки на пловдивски футболни отбори унищожиха две къщи пред очите на "Жандармерията". Няма отговор на въпроса защо полицията не реагира срещу 200 души, които хвърляха запалителни вещества и камъни, режеха кабелите на телевизите (БНТ), заплашваха...

Показахме непокътнатата истинска къща на цар Киро, която полицията бе успяла да охранява добре, а феновете "случайно" не бяха открили, за да сринат. В двора имаше и 5-6 скъпи и здрави возила, също добре опазени от полицията.

"И вълкът сит, и агнето цяло"- и къщите изгорени (нищо, че не са обитаеми, достатъчно е за отпушване на напрежението), и Цар Киро доволен и добре опазен, защото е нужен за избори.

Хората с маските не бяха от Катуница, но жителите на Катуница ги подкрепиха. В наш материал хората разказаха защо одобряват саморазправата. Казват, че се чувстват дълго време тормозени от циганския клан, без да има адекватна реакция на властите.

Сега се очаква властите да реагират адекватно. Дано.

Последвайте канала на

23949 69

Свързани новини

Коментари 69

Добави коментар
EWGENI T

2013.11.30 | 11:42

69
1939 г цигани в БГ - около 50 000. След като комунистите ги развъдиха,сега си ги пазят за електорат,дали БСП ИЛИ ГЕРБ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ. ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ВОЛЕН СИДЕРОВ- ЯСНО Е ЗАЩО!!!!
коларов

2011.10.18 | 14:32

19
само така Българи.Никаква прошка за циганите!!!
kur4o i kar4o

2013.09.26 | 23:17

68
has me pele me karisa
ДЕДО БОРЕ

2013.09.26 | 23:17

67
ЖАЛКА ПЛАТЕНА ПИСАРУШКА, ЗАЩО ИСКАШ ОТ "ВЛАСТИТЕ" АДЕКВАТНО ПОВЕДЕНИЕ - СЛЕД КАТО ТИ САМАТА НИТО ЕДИН ПЪТ НЕ СИ РЕАГИРАЛА АДЕКВАТНО, А ВИНАГИ ПОД ДИКТОВКА. ЕДИНСТВЕНОТО ТИ АДЕКВАТНО ДЕЙСТВИЕ ОТ ТУК НАТАТЪК Е - ДА ИЗЧЕЗНЕШ ОТ ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИЯ СВЯТ И ДА ИЗЧЕЗНЕШ ОТ БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!!!!!!!!
Мария

2011.10.18 | 14:43

40
Разбира се че трябва да се подчертае че сте били първи, по лоши сте от хората които направиха това злодеяние... интересно ми е г-ца Бенатова, дали е уважила паметта на момчето, дали е запалила и една свещичка, дали е минала през църква и си е казала ,,... е, днес един живот, разцъфтяващ млад живот си отиде, защото държавата ни позволява това безчинство!".... чудно ми е как не ги е срам цялата репортерска гилдия, че вместо да говорят за това колко много загубиха едни родители, най важната новина вчера беше че Бойко и Георги(да, с малки имена защото и те са хора като нас, не са НИЩО повече) са били в Катуница. Ето заради това няма млади хора тук, няма и да има, мразя тази държава, затова като всички по умни хора ще си отида... Дано родителите на двете деца да успеят някак си да се справят с тази мъка...
Красимир

2011.10.18 | 23:18

66
Мария, а ти какво си направила за да не мразиш държавата си!?Държавата не може да е по-различна от народа й, и тези, които си заминават, защото другаде е по-лесно, по-уредено, са просто хора без чувство за род и родина и не заслужават уважение.
Лили

2011.10.18 | 18:51

65
Смаяна съм от грубия и вулгарен език на мненията публикувани във фейсбук и то от жени! Я се озаптете малко, че сте жалки....
BAT MITAN

2011.10.18 | 18:50

64
Абе хора знаетели, какво носи титлата ЦАР? Тоя сие чис мангал моля да се спре с това титолуване на един престъпник, които нетрябва да е жив дори.
кратунчо

2011.10.18 | 18:50

63
До Госпожа Немирулюба Нециганкова съъъъжалявам мноооого но ще формулирам набързо кво е истинското обвинение в непрофесионалност прррво и единственно-безбожно слаба артистичност-ама хич не можете да скриете коолко искренно съжалявате за запалените къщи и колко неискренно съжалявате за погубените 2 живота а пък не дай си боже ако се бяхте сетили че те са САМО ПОСЛЕДНИТЕ 2 !!!!!!!!!!!!! а за ограбените изтормозени от подобни изроди (не само от циански барончета)животи ей богу ама така си личи че хич не ви пука- ма потърсете някаква работа където ще дразните по малко хора,лично аз се притеснявам мноого не само за работата ви щото преди да я почнете ми бяхте много по симпатична..............махайте се бързичко щото иначе и медийката ви май ще стане незапомнена история преди вас
мнение

2011.10.18 | 18:50

62
Някои хора просто са родени да бъдат слуги - Бенатова е ярък пример!
pravda

2011.10.18 | 18:49

61
Бенатова си супер а всички вие сте много зле и злобата ще ви изеде каквото и да пишете , само си чешете езиците .......... защо не пишете така за наглите ....киларите тракторите и октоподите и така нат............. жал ми за вас ............................................
Tool Боксер

2011.10.18 | 11:14

15
Правдо, петдесет и пета, защо не ни си се представила, каква като каква правда си, ти, Голяма Правда или малка смотана правдичка! И още, чия правда си ти , ма! Щото ако си гербарска правда няма да има никакво значение - малка или голяма. Те Българите lвече много добре знаят, че всички гербари сте завършени циници, идиоти и кръвопийци! Всъщност, ако си гербарска ти си една проста КРИВДА!!! Хайде, гербарското тъпанарско виене може да започнте СЕГА!
123

2011.10.18 | 18:49

60
БЕНАТОВА И ЦВЕТАНКА ГЪЗОЛИЗОВА СА СРАМ ЗА ПРОФЕСИЯТА ЖУРНАЛИСТ.ПРОДАЖНИ И СЕРВИЛНИ НЕГАРАМОТНИЦИ ;ОБСЛУЖВАЩИ ББ И ПРОЧЕЕ

Добави коментар

Водещи новини