Баща даде гладното си бебе на Иван Искров

  • 22 август 2014 21:06

  • 7289
  • 0
Баща даде гладното си бебе на Иван Искров
©

Баща дава петмесечното си бебе на управителя на БНБ Иван Искров да го храни, защото спестяванията на човека в КТБ са блокирани трети месец и семейството му е останало без пари. Сега се моля на роднини за заеми. Ей до това ни доведе държавата - да имаш пари и да станеш за резил, разказва 37-годишния Бейхан Юсеин от Кърджали, съобщи "Труд".

“Работих осем месеца в Дания като барман, спестявах, за да се върна в България и да заживея нормално, но не се получи. Детенцето ни е на пет месеца, живеем под наем в Пловдив, за да си намерим по-лесно работа, ама няма. Нямаме пари за храна, защото спестяванията ни са блокирани. В КТБ държах 100 000 лева - трудът ми в чужбина.

Мъжът е дошъл на един от протестите пред БНБ в Пловдив срещу затварянето на КТБ. “Какво да направя сега? Заборчляли сме със съпругата ми с 5000 лева към близки и роднини. Заеми вземаме дори да купувам храна за бебето. Само памперсите му са 100 лв. на месец. Имам въпрос към Иван Искров - знае ли той колко струва кутия адаптирано мляко и как се оправяме ние? Затова да вземе той да гледа бебето. Максимилияна се казва”, гневи се бащата.

Бейхан обясни, че е вложител в КТБ от четири години, но не е очаквал подобна развръзка. В момента е обявил за продан двата си стари автомобила, за да може да си върне борчовете и отново да замине за чужбина. Този път в Германия. Дал е в заложни къщи златните накити на жена си. “Няма какво да правя тук. Как да остана в държава, в която разполагаш с пари, а живееш със заем? Никой не го интересува. Повече няма да вложа спестяванията в България!”, категоричен е Бейхан.

Мъжът се надява все пак държавата да се намеси и да си получи парите.

Междувременно шефовете на клоновете на КТБ в Бургас Соня Корадова и Михаил Ичеренски подкрепиха протеста на вложителите си.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7289 0

Свързани новини

Водещи новини