Пръскат срещу комари в София

  • 22 август 2014 15:37

  • 954
  • 0
Пръскат срещу комари в София
©

От понеделник, 25 август, започва нова обработка на зелени площи, градини и междублокови пространства с препарати срещу комари в София, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

За това лято ще се извършва трета обработка на зелените площи срещу комари. Дейностите се осъществяват след 21.00 часа през нощта, при подходящи метеорологични условия - при сухо време и прогноза без валежи за следващите 24 часа. На 25 август по изготвен график се планира да се извърши третиране срещу комари в градска градина, градина "Чайка", градина "Св.Седмочисленици", „Княжевска градина” и "Борисовата градина". На 26 август фирмите ще работят на територията на парк "Дружба", ж.к.”Дружба 1”, парк "Братка могила" в кв.”Орландовци”, парк "Заимов", парк "Мир и Дружба" в „Студентски град”, парк "100 години София" в „Младост” и други.

Около 18 хил. декара зелени площи в паркове, градини, транспортни трасета и междублокови пространства ще бъдат обработени с препарати. Три фирми са ангажирани с извършването на дейността, възложена от Столична община. Контролът се извършва от столичната РЗEИ, дирекция „Зелена система” на Столичната община и районната администрация. Третирането ще продължи до началото на септември.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
954 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини