ЕК: Разчитаме на тристранна среща с президентите на Русия и Украйна

  • 22 август 2014 15:36

  • 1466
  • 1
ЕК: Разчитаме на тристранна среща с президентите на Русия и Украйна
©

Европейската комисия разчита да организира тристранна среща на председателя Жозе Мануел Барозу с президентите на Русия и Украйна - Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 и Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември. Датата на срещата предстои да бъде съгласувана. Това съобщи днес говорителката на ЕК Шантал Хюс, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Тя потвърди, че Барозу няма да отиде на срещата на върха на Митническия съюз в Минск на 26 август, на която ръководителят на Еврокомисията бе поканен заедно с президента на Украйна. Вместо Барозу на срещата ЕС "ще бъде представляван от върховния представител за външната политика и сигурността Катрин АштънКатрин Аштън Катрин Маргарет Аштън, баронеса Ъпхоланд - британски и европейски политик. Родена на 20 март 1956 г., еврокомисаря по търговията Карел де Гухт и еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер".

На 14 август пресслужбата на Кремъл съобщи, че Путин и Барозу са обсъдили по телефона актуални въпроси от отношенията между Русия и ЕС, включително в контекста на последиците от подписването от Киев на споразумение за асоцииране с ЕС, припомня ИТАР-ТАСС. "Путин и Барозу се разбраха да продължат контактите и по-конкретно на евентуална лична среща, чиито дата и място ще бъдат уговорени по дипломатически канали", се
посочваше в съобщението.

Последвайте канала на

БТА
1466 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
7Hz

2014.08.24 | 13:59

1
Русия си взима населените с руснаци украински области, а украинците останалите и си стават членове на ЕС ( но не и на НАТО ) и войната спира пито платено!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини