Украинският посланик: Анексирането на Крим беше отмъщение за Майдана (видео)

  • 22 август 2014 13:48

  • 2611
  • 14
Украинският посланик: Анексирането на Крим беше отмъщение за Майдана (видео)
©

Наясно сме, че няма военен път за урегулиране на кризата в Украйна. Необходими са дипломация, преговори, диалог, каза  посланикът на Украйна в България Микола Балтажи на пресконференция по повод на предстоящия национален празник на страната - 24 август, Деня на независимостта.

Балтажи припомни неотдавнашната среща на външните министри на Украйна, Германия, Франция и Русия в Берлин. Потвърдихме отдадеността си на идеята за двустранното прекратяване на огъня в Донбас, но затова са необходими три неща, посочи Балтажи и открои установяване на граничен контрол, прекратяване на обстрела от руската страна, спиране на доставките на оръжие, техника и наемници; осигуряване на мониторинг от ОССЕ, както и освобождаване на украински граждани.

Ситуацията в Украйна остава доста сложна. До границата продължават да се струпват руски войски, с цел да се окаже  психологически натиск се осъществяват и военни учения. Води се огън от руската страна по украинската територия, посочи посланикът, цитиран от БТА. Правят се опити да се прикрие тази агресия с т.нар. хуманитарна помощ, но за доставките на храна и лекарства не са необходими военни конвои, танкове и артилерия, каза Балтажи, по чиито думи "терористичното миротворчество" е "цинично и невиждано досега изобретение".

По думите му ръководството на Украйна се ръководи от необходимостта за максимална помощ за цивилното население на пострадалите региони.

Присъединяването на Крим към Руската федерация беше отмъщение за Майдана и е добре планирана предварително спецоперация, насочена срещу Украйна, каза посланикът. По думите му кризата е причинена не от бандеровци и националисти, от държавен преврат или от намесата на Запада, а от очевидното нежелание на руското ръководство да признае съзнателния цивилизационен избор на украинския народ за европейска интеграция. В Украйна няма гражданска война или братоубийствен конфликт, а продължава неприкрита, безпардонна военна агресия от страна на Руската федерация, наричана и "хибридна война", каза Микола Балтажи.

Той посочи още, че в Украйна ще има предсрочни парламентарни избори. По думите му и президентът и правителството са наясно, че трябва да има реални реформи, да се осъществи децентрализация на властта с повече пълномощия към регионите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2611 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
ДО МОДЕРАТОРА!!!

2014.08.24 | 17:03

14
Нали искате различните гледни точки,господа Модератори?Защо написаните няколко изречения с отрицателни изводи,директно не се допускат? Или стария номер: Всяка линия ,различна от линията на Партията е грешна.А на драго сърце публикувате идиотизми преливащи с гениталии,псувни и пр.

2014.08.24 | 17:02

13
БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СКЪСА С РУСИЯ! И ДА РАЗЧИСТИ ПАМЕТНИЦИТЕ НА РОБСТВОТО!

2014.08.24 | 17:02

12
Za 10 gogini Ukraina e polu4ila 200 miliarda ot Rusia, pomosti.Oligarsite gi okradoha, zadluzniaha s plastaneto na Ruska Gaz, sega si prodavat naroda za Shistov Gaz. Fashistkata Hunta i Oligarsi, ne sa po-razli4ni ot Bulgarskite !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2014.08.24 | 17:01

11
Ако Крим е отмъщението за Майдана,не ми се мисли какво ще е отмъщението за Донецк и Луганск.

2014.08.24 | 17:01

10
Vmesto da go podariavate na USA, da si ostane v tozi, na kogoto si e po pravo.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Tam ste bude Ruskia Morski Flot, a ne Amrikanskia, kakto go planirahte !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Rusia, da bude ve4na !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2014.08.24 | 17:00

9
Микола, не говори глупости в БГ. Точно в БГ повечето от гражданите знаят какво става и ти звучиш като продажник, и луд.

2014.08.24 | 15:08

8
Plevneliev i Borisov izvurshiha NAZIONALEN PREVRAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Za KAKI IZBORI stava duma ??????????????????????????????????????????????????

2014.08.24 | 15:08

7
Plevneliev i Borisov podpisaha suglasie s USA, za vlizane na Bulgaria v granizite na Turzia !!!!!!!!!!!! Za da stane " demokrati4no" priemame "gosti" prez granizata. Merkel znae za tezi spogodbi. Tova e !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
СМЪРТ ЗА ТЕРОРИСТА путю

2014.08.24 | 14:22

1
НАТО ДА СМaЧКА ПИЯНИЯ путю
иван от нови хан

2014.08.24 | 15:07

6
Путьо е нашия пич, нещо много си се объркал !!!

2014.08.24 | 15:06

5
Kakvi gi plestish ?!?! Masonsko Magare !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини