Британска спецслужба набира хакери с онлайн игра

  • 22 август 2014 13:24

  • 1609
  • 0
Британска спецслужба набира хакери с онлайн игра
©

Британският правителствен център за комуникации (GCHQ) пусна онлайн играта Astute Explorer (проницателен изследовател), с която ще набира нови таланти от средите на хакерите.

От участниците се изисква да защитят космическа компания от фиктивната група киберпрестъпници The Flag Day Associates. По-специално кандидатите за работа в службите за сигурност трябва да намерят уязвимите места в мрежата на компанията и да предложат решения на проблемите.

Играта е част от ежегодния конкурс Cyber Security Challenge (предизвикателство по киберсигурност), в рамките на който се провеждат разнообразни онлайн тестове за търсене на таланти за GCHQ, пише inews.bg.

Тази година авторите на проекта за пръв път разработват измислен враг на The Flag Day Associates, който ще поставя на изпитание бдителността и уменията на участниците.

"Ние създадохме Astute Explorer за този тест на способността на кандидата в областта на кибернетичната сигурност" - каза Крис Енсор, говорител на центъра за комуникации.

Най-добрите майстори ще бъдат подбрани след края на играта. Те ще бъдат пресети след серия от лично дадени задачи на тайно място.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1609 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини