Затварят кучешкия приют в "Надежда"?

  • 22 август 2014 10:53

  • 1406
  • 4
Затварят кучешкия приют в "Надежда"?
©

Приютът за кучета в кв. „Надежда” съвсем скоро може да затвори врати. В момента той е дом за около 200 кучета. Издържа се от германски дарения и се помещава в общински имот, който няма планове и не е вписан в кадастъра на общината, съобщи Нова ТВ.

„За тази постройка липсват строителни книжа и това е известно. Никога не е имало”, обясни Любомир Дреков, кмет на район „Лозенец”. „Изискват от нас, ние да я узаконим. Ние нямаме право, тя не е наша собственост”, обясни управителят на приюта Григор Димитров.

„Подписвайки договора, човекът знае тези факти и оттам има, разбира се, пак по договор, задължения да преведе терена и постройката в него във вид, който да му позволи да упражнява дейността, за която е сключил договора”, обясни кметът Дреков.
„Това аз бих нарекла логически и правен абсурд”, заяви адвокатката на приюта.

Липсващите строителни документи са една от причините приютът да не може да се регистрира като такъв. Заради неизрядните документи водата в кучкарника е спряна от няколко дни. Ако до октомври проблемът не бъде решен, Общината ще изгони неправителствената организация, която се грижи за животните.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1406 4

Коментари 4

Добави коментар
who let the dogs out?

2014.08.23 | 01:57

3
сега кучетата да ги пуснат на детските площадки и разбира се най-злобните от тях в близост до старчески дом,че тия пенсионери не искат да се самоубиват...се пак държавата пари за пенсионери няма.Част от пенсиите да бъдат одържани за паметници на Азис,Преслава и Фикито...все пак циганите да има на какво да се кланят,че и те са хора.Европейци сме все пак трябва да се грижим за "малцинствата" от които не можеш да се разминеш по улиците.

2014.08.23 | 05:55

4
Няма злобни кучета. Има злобни хора.

2014.08.23 | 01:14

2
Страна на абсурдите, половината население и тарикати нямат нищо законно, особено мургавите събратя, а тук когато някой е решил без пари да ни оправя проблемите сме най-съвестни на света.

2014.08.23 | 01:14

1
Направено нещо хубаво и то трябва да се унищожи и какво пречи Общината да помогне .Царе сме на унищожението.

Добави коментар

Водещи новини