Рибарите на война с делфините

  • 22 август 2014 08:14

  • 1710
  • 2
Рибарите на война с делфините
©

Уловът на делфини у нас е забранен от няколко години със закон. Рибарите в Царево обаче обясняват, че популацията им е толкова голяма, че нанасят вреди не само на рибарите, но унищожават и рибата в Черно море.

Рибарите обясняват, че често им се случва да извадят пълна мрежа само с глави и опашки от риба, която е станала прехрана на стадо делфини. Посягали на калкана, дори на попчетата, стана ясно от репортаж в сутрешния блок на Нова телевизия.

Смятат, че държавата трябва да се намеси сериозни и да определи квота за улов на делфини, като по този начин ще се извърши санитарно прочистване на морето.

Не приемат съмненията в обществото, че мъртвите делфини, които миналото и по-миналото лято изплуваха на брега, са убити от тях или техни колеги. Защото по думите им смъртта на едно или две животни не решава проблема. Знаят, че ще имат проблем с еколозите, но смятат, че трябва да намерят допирна точка.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1710 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
FM

2014.08.22 | 23:09

2
Делфините не унищожават рибата. Рибарите с мрежите я унищожават.

2014.08.22 | 23:09

1
В днешно време най-много се толерират хищниците - и между хората и между животните. Считам че хищниците трябва да бъдат намалени, за да се радваме на по-големи популации на благородните и полезни животни - риби, елени, сърни и др.

Добави коментар

Водещи новини