Шерше ла фам на "Позитано"

  • 22 август 2014 07:44

  • 2002
  • 2
Шерше ла фам на "Позитано"
©

Скандал в стил Cherchez la femme (фр. търсете жената, б.р.) е на път да разтресе "Позитано" 20, пише "Стандарт".

Тотален дефицит на дами в челните места на кандидатдепутатските листи отчитат червените функционери дни преди пленума във вторник, когато трябва да бъдат одобрени всички кандидат-избраници. Още по време на предния пленум лично лидерът Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно отбелязал, че женското представителство в листите е дефицит. "От всичките 31 МИР само в 5 региона водачите ни са жени - едва 16 процента", притеснено коментираха социалисти.

В широко прокламирания Манифест на ПЕС "насърчаването и разширяването на правата на жените и равнопоставеността на половете" е сред основните приоритети на социалистите, припомниха те. Освен че дамите са тотално малцинство сред червените водачи, справка в примерните листи показва, че 2/3 от нежните попълнения са изтикани след 4-5-о място. На много места дамите са оставени и след коалиционните партньори.

"Ще влезем в негативен доклад на президента на ПЕС-жени Зита Гурмай", притесняват се ключови социалисти. От централата на ПЕС нямат практика да се намесват в реденето на национални листи, но бдят зорко за провеждането на политиките за равнопоставеност, уточниха запознати.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2002 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.08.23 | 12:58

2
Абе Норче, какви френски фрази използвате и какви жени на позитано да търсим?! Ставате смешни с тези заглавия. Та сред тези комуноидни цървули жени има ли!? Има женски говеда, има партизанско-селски отрочета, кална и долна слабоумна сган.

2014.08.23 | 12:58

1
Пълни глупости...там всички са ДАМИ или пияндета,като почнеш от серГея и приятелката му ваг ината и стигнеш до ай наздраве Миков

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини