Местан насърчи личния принос в ДПС

  • 22 август 2014 07:36

  • 2955
  • 6
Местан насърчи личния принос в ДПС
© Булфото

Налагането на спокоен и експертен тон в политическите дебати, търсене на консенсус и толерантност ще са приоритетите на ДПС в предстоящата предизборна кампания. За това е настоял лидерът на движението Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в пред местните активисти, с които трети пореден ден текат консултациите за окончателното подреждане на листите, пише в. "Преса".

В разговора с областните и общинските председатели той изтъкнал, че успехът на ДПС се крие във всеки един от тях, и ги насърчил да имат личен конкретен ангажимент в предстоящата кампания. Лидерът Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в отново застава начело на листата в Кърджали. Бившият шеф на бюджетната комисия в 42-то Народно събрани пак ще води листата на ДПС във Варна. След него там е областният председател Ерджан Ебатин. Финансистът е подсигурен с още едно гарантирано място - втори в Търговище. В три поредни парламента регионът излъчваше по двама депутати. Първи там отново ще е Тунчер Кърджалиев, който беше председател на комисията по правата на човека и зам.-шеф на парламентарната група на ДПС.

Другата новина от Търговище е, че Веселин Пенев отпада от листите. Най-богатият сред депутатите, поне според имотните декларации, подадени в Сметната палата, вчера не беше открит за коментар.

Две листи ще води и Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на - в Пазарджик и в Стара Загора. Очаква се втора в Пазарджик да е бившата спортна министърка Мариана ГеоргиеваМариана Георгиева Мариана Георгиева-Бенчева от Института за български език на БАН пое министерството на младежта. Тя има номинации и в София-област. На миналите избори тя беше втора в Ловеч. Втори в Стара Загора отново ще е областният председател Халил Летифов.

Председателят на транспортната комисия Камен Костадинов вероятно също ще е начело на две листи - във Враца, където през 2013 г. направи пробив и извоюва първия мандат за движението от този регион, и в родния град Шумен. На предишните избори там водеше Христо БисеровХристо Бисеров Христо Дамянов Бисеров е роден в Хасково. Завършва "Право" в Софийския университет "Св. Климент, втори беше юристът Хамид Хамид. Местните не успяха да наложат Хамид за водач.

На избираеми места се очаква да застанат земеделският специалист Салиха Емин и бившите депутати Ердинч Хайрула и Мустафа Ахмед. Опитният Ремзи Осман вероятно ще се завърне в първата десетка, след като не участва в изборите през 2013 г. Не е ясно обаче къде ще е другото първо място на Местан.

Преди ден той съобщи, че до края на седмицата листите трябва да станат ясни.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2955 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
erdogan

2014.08.23 | 18:18

6
mestoto na tozi e v zatvora a toi v parlamenta balgario sabudi se

2014.08.23 | 04:03

5
Глупаци и боклуци .Какъв земеделски специалист е Салиха Емин .Тя е специалист по крев.гимнастика в централата на ДПС ,Тя хал хабер няма от земеделие .Тя има хабер само от далаверии каквито са 100% от ДПС

2014.08.23 | 04:03

4
"Гласувайте за ДПС или няма да има етнически мир"?
сбогом БКП/БСП

2014.08.22 | 22:49

3
ВЕДНАГА ВИ КАЗВАМ КЪДЕ ОЩЕ ЩЕ ВОДИ- В ХАСКЬОЙ
İSO 2014

2014.08.22 | 13:26

2
NA İZBORİTE PRİGOTVETE PO 50 EVRO NA İZBİRATEL=ALİSH VERİSH POLİTİKA.
MARABA ANADOLSKİ

2014.08.22 | 13:26

1
AFFERİM MESTAN EFENDİ,AFFERİM. MESTAN BAŞBAKAN BULGARİSTAN=BULGARİSTAN MAŞALLAH POLİTİKA.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини