Френски журналист твърди, че знае кой е палачът на американския му колега

  • 21 август 2014 19:06

  • 4759
  • 4
Френски журналист твърди, че знае кой е палачът на американския му колега
©

Френски журналист, държан в плен от джихадистите от групировката "Ислямска държава" и освободен през април в Сирия, твърди, че знае много добре кой е палачът на американския му колега Джеймс Фоули, пише в. "Дейли телеграф", предаде БТА.

53-годишният Дидие Франсоа е бил пленник заедно с Фоули и с друг американски журналист, Стивън Сотлоф, когото ислямистите  заплашват да обезглавят. Франсоа беше освободен през април, но тогава не спомена нищо за тези двама пленници. Сега той заяви пред радио Юроп 1, че не е казал нищо за тях, защото се е страхувал, че така ще изложи живота им на още по-голям риск. Франсоа не посочи каква е националността на палача на Фоули. Той обаче разказа, че американецът бил изолиран от джихадистите за измъчване, след като те открили на преносимия му компютър снимка на брат му, който работел за американските военновъздушни сили. Фоули подобно на други заложници освен това бил подложен на симулация на екзекуция. Джихадистите дори го накарали да позира сякаш е разпънат на стена.

По време на пленничеството си Фоули е бил в една стая заедно с Франсоа и с друг френски пленник, Никола Енен. Там американецът разказал на двамата французи, че бил в интернет кафене в Идлиб, Северозападна Сирия, и пратил оттам имейли на редакторите си в агенция АФП, за която работел, и на семейството си. Когато напуснал заведението, въоръжени мъже го похитили.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4759 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.09.27 | 06:36

3
Фанатизъм във 21 век, който взема хиляди човешки животи и в името на каво...?
диди

2014.10.05 | 23:33

4
А бомбите които падат на ляво-дястно и избива мирни хора -в името на какво е или това е друго????
Калин, Добрич, Българин

2014.09.03 | 14:11

2
По-голяма глупост не бях чувал отдавна, адашке. Да затворим границите и да си стоим в затвора като про комунизма? Не, мерси! По-добре да си пооправим армията и да върнем донаборната служба!
КАЛИНА - ДОБРИЧ - БЪЛГАРКА !!!

2014.09.03 | 14:11

1
БЪЛГАРИ ДА ЗАТВОРИМ ЗАВИНАГИ ГРАНИЦАТА НИ С ЧУЖДИТЕ ДЪРЖАВИ !!!

Добави коментар

Водещи новини