Утре ще е слънчево, през уикенда дъжд

  • 21 август 2014 18:50

  • 1601
  • 0
Утре ще е слънчево, през уикенда дъжд
© Булфото

Тази нощ по-значителна ще е облачността в Западна България, където на отделни места краткотрайно ще превали, но до сутринта и там ще се изясни. В Дунавската равнина ще се появи до умерен запад-северозападен вятър. Утре до обяд ще бъде предимно слънчево.

Около и след пладне облачността ще се увеличи и главно в планинските райони краткотрайно ще превали. Вятърът ще е слаб и постепенно ще се ориентира от североизток. Температурите слабо ще се понижат и максималните ще са между 29° и 34°, по морския бряг - малко по-ниски. В София около 29°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи „Фокус”.

В събота и неделя облачността над страната ще е по-често значителна. Ще има и валежи, на повече места в Северна България и района на Родопите. Максималните температури ще са предимно между 25° и 30°.

В понеделник ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над Югозападна България, там на отделни места е възможно да превали. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще бъде слаб, по морския бряг - умерен. Температурите ще се понижат слабо.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1601 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини