10 цигански клана въртят милиони в България

  • 27 септември 2011 05:57

  • 8614
  • 8
10 цигански клана въртят милиони в България
© Булфото

10 ромски клана у нас са основните играчи на криминалната сцена.

Ромските палати са разпръснати из цялата страна. Най-известни обаче са гетата край Видин, София, русенското село Иваново, Левски, Червен бряг, Разград и Пазарджик. Няколко сериозни цигански фамилии има и в Луковит и околността му. Това показва проверка на „Монитор”.

Според разследващите голяма част от имуществото на тези фамилии е незаконно, а палатите им – фантоми. По документи тези къщи не съществуват, тъй като са вдигнати от ромите върху неизползвани земи в края на селищата.

По данни на полицията у нас ромските кланове развиват дейност, която докарва приходи в размер на няколко стотици милиона лева. Тя обхваща почти целия Наказателен кодекс, шегуват се криминалисти. Дейността на циганските кланове обхваща целия престъпен спектър от джепчийството до продажбата на органи зад граница.

Най-богатите ромски кланове са калдарашите. Техните палати са пръснати из покрайнините на София, Пловдив, Костинброд, Червен бряг, Плевен, Пазарджик, Левски и Перник. Калдарашите отговарят за джебчийството, просията и проституцията у нас и в чужбина. Най-често добрите „професионалисти” се изпращат да заработват зад граница – в Австрия, Италия, Гърция и Великобритания.

Калдарашките кланове имат и представители, които създават схеми за източване на ДДС. Те използват свои хора и в телефонни измами и далавери с имоти. От прокуратурата обясниха, че най-известните "ало измамници" са бургуджийските кланове от Ветово и Горна Оряховица.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
8614 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Az

2018.03.04 | 10:48

8
Добре сега като ги знаете кои са къде са що ги жалите ? Колко си плащат на куки и правосъдие че да превръщат нас българите в роби в собствената ни държава ! И да пребиват и газят полицаи безнаказано ? Къф шенген кви 5 лева !
Гого

2018.03.04 | 10:48

7
Не мога да разбера докога циганите ще живеят на версия без да плащат нищо. Само Хитлер ще ги оправи във газовата камера за нищо не стават само живеят на гърба на работещите както паразит и все са недоволни не стига че не могат и името си да напишат. Пък сега и Бойко ги пази да не би да му избягат гласовете преди изборите това е контингента на Герб цигани пумаци и Tурци.
Дичо

2018.03.04 | 10:48

6
Е вие туй го знаете от 20 години, това не е новина, ама нищо не правите! Как не ви е срам и това ми било правителство пфууу
бг

2018.03.04 | 10:48

5
Това правителство е от няколко години. Може ли за 2-3 години да се оправят батаци забатачвани 20 години ???
ПОПРАВКА

2018.03.04 | 10:47

4
Не се нарича калдараши а КАРДАРАШИ!!! Да, мешерето го управляват кардараши и просията и джебчийството са техен "приоритет". Но е крайно време да се разбере, че няма общо понятие РОМИ, те са различни етнически и религиозни групи. Има християни и мюсюлмани - именно последните - "турските цигани" са най-крадливите и най-агресивните. Рашков е мюсюлманин и именно той и другарчетата му са наричали съселяните си "гяури" - неверници. В циганската махала в Пловдив също циганите са "турски цигани" - мюсюлмани. Сещам се, че именно в този район главния мюфтия Мустафа Алиш действаше най-активно, е и ДПС му помагаше...
>

2018.03.04 | 10:47

3
TO E QSNO DVOINIQ STANDART! 6TE BUTAME RIBARSKI SELI6TA I K16TI,NA B1LGARITE, A NA PREST1PNITE MANGALI 6TE STROIM!V ZAMQNA, TQXNATA BULETINA PO PROSTO NQMA NAK1DE.....A POSLE NE POLITIZIRAITE,VSI4KO E POLITIKA V TOQ JIVOT,SUTRIN KATO STANE 4OVEK MISLI KAK1V PLAN 6TE IMA ZA DENQ,TOVA NEE LI 1 VID POLITIKA?iskate da si izvadim moz1cite i dagi postavim v1v frizera li??Znaq 4E VSEKI MISLE6T 4OVEK E VREDEN ZA PRAVITELSTVOTO,I TOVA E OT D1LGI GODINI!

2018.03.04 | 10:45

2
Елементарно е: Да им забраним да гласуват и изведнъж политиците ще ги забравят. То и други политици тогава ще си избираме. Ако се чудите как - елементарно е: Криминална проява - забрана за 10-15 години за гласуване, че и повече. Социални помощи? - сори майна ама ти себе си не можеш да оправиш пък искаш да гласуваш - НЕ искаш да продаваш гласа си! Е ако съвестно си плащаш данъците - значи имаш отношение към държавата - тогава, Моля гласувай. Е те тогава да видим какви партии ще влизат в парламента и какви хора ще се избират в местната власт?!?!?! Без кебапчетата и бирите бая народ ще отпадне.
kinesiotapebg.eu

2014.09.06 | 11:15

1
Кинезио лентата – революция в света на спортната медицина!Научете как сами да поставите и изрежете кинезио лентата на www.kinesiotapebg.eu

Добави коментар

Водещи новини